Sectorul 5, încă un pas spre normalitate

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat că are în vedere construirea a două parcări moderne, civilizate, dotate inclusiv cu teren de sport, una pe Calea 13 Septembrie, a doua pe Calea Rahovei.

Proiectele pentru cele două parcări, P+2, estimate la o valoare de puțin peste 3 milioane de euro, se vor regăsi în prima ședință din 2021 a Consiliului Local Sector 5.

„Avem proiectare, execuție – la cheie, în termen de maximum 5 luni, iar valoarea unei asemenea parcări P+2, cu teren de sport pentru tinerii din acest sector este de 3.078.910 de euro, când numai pixurile cadou au costat 3,5 milioane de euro”, a declarat Piedone, într-un video postat pe Facebook.

Acesta a precizat că „proiectul va fi în dezbatere  publică, iar în prima ședință a consiliului local se vor aproba indicatorii tehnico-economici privind implementarea din urgență și veți vedea că în maximum 5 luni de zile apar primele două parcări supraterane, cu locuri de sport deasupra, cu birouri, civilizat. În funcție de locuitorii din zonă vom alege fațada care nu implică, plus sau minus, nimic din valoarea totală a investiției”. Piedone a specificat că sumele necesare pentru realizarea celor două parcări este „cât hârtia pe care o am pe stoc”, achiziționată de Economat SRL.

Reamintim că de la preluarea mandatului de primar al Sectorului 5, Piedone a descoperit o serie de nereguli la una dintre instituțiile subsordonate primăriei de sector, SC Economat SRL, unde unic acționar este Consiliul Local Sector 5. Mai mult, în urma acestor descoperiri, conducerea Economat a fost schimbată, fiind preluată, pentru o perioadă de 3 luni de generalul (r) Gabriel Crețu.

Citește și: Nicușor Dan, îngropat în datorii de 3 miliarde de lei

#News