Exporturi ilegale cu câini comunitari din județele Hunedoara și Iași

Oamenii legii au constatat fals în actele privind exportul câinilor în state UE

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara au deschis un dosar de cercetare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată fals în declarații. 

Oamenii legii au făcut cercetări, la nivelul județul Hunedoara cât și pe nivelul județului Iași, cu privire la trasabilitatea a 18 animale din specia canină exportate în luna septembrie 2022, prin intermediul unui centru de colectare carnasiere din județul Hunedoara.

Potrivit IPJ Hunedoara, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că un bărbat în vârstă de 37 de ani, în calitate de administrator al  unei societăţi comerciale care deține un adăpost de câini fără stăpân înregistrat sanitar veterinar, un centru de colectare carnasiere și un cabinet medical veterinar, în timp ce se afla la punctul de lucru al societății, în județul Iași, a trecut în registrele adăpostului date neadevărate privind intrarea, ieșirea și cazarea a 18 animale din specia canină, pentru ca acestea să poată fi exportate în Uniunea Europeană.

Poliţiştii au mai stabilit că un bărbat în vârstă de 41 de ani din București, l-a determinat pe bărbatul de 37 de ani  să consemneze în registrele adăpostului de câini fără stăpân înregistrat sanitar veterinar aparținând societății comerciale date neadevărate privind intrarea, ieșirea și cazarea celor 18 animale din specia canină.

Din acest motiv poliţiştii au extins cercetările şi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Oamenii legii au mai stabilit că un bărbat în vârstă de 27 de ani şi un altul, de 37 de ani, au declarat date necorespunzătoare adevărului cu privire la provenienţa şi transportul animalelor, motiv pentru care, poliţiştii vor efectua cercetări şi cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

Cozi și aglomerație la vămi, la intrarea în România