Bicicleta, preferată de tot mai mulți britanici din cauza creșterii prețului carburanților

Britanicii își folosesc mai puțin mașinile, odată cu creșterea prețurilor la carburanți.

 Tot mai mulți britanici folosesc bicicletele ca urmare a scumpirii carburanților. Utilizarea de către locuitorii din Marea Britanie a bicicletelor a atins punctul culminant după cel de-al Doilea Război Mondial, când au fost parcurși 22,5 miliarde de km pe două roți în fiecare an, potrivit g4media.ro.

Popularitatea bicicletei a depășit nivelurile înregistrate în perioada pandemiei de coronavirus, când utilizarea a fost cea mai mare din ultimii 60 de ani

Potrivit unei analize a Departamentului pentru Transporturi, 50% mai mulți britanici merg cu bicicleta în mod regulat decât înainte de izbucnirea pandemiei. La începutul anului 2020 a existat o perioada scurtă când folosirea bicicletelor a crescut accelerat, ajungând la cel mai înalt nivel de la începutul anilor 1960, cifrele scăzand anul trecut.  Potrivit noilor statistici, în ultimele patru luni, nivelul de utilizare a bicicletei este cu 54% mai mare decât înainte de pandemie și chiar cu 11% mai mare decât în aceeași perioadă din 2020, când oamenilor li s-a spus să nu mai folosească transportul public. 

Explozia utilizării bicicletelor s-a datorat în parte faptului că britanicii își folosesc mai puțin mașinile, odată cu creșterea prețurilor la carburanți ca urmare a războiului din Ucraina

„Creșterea bruscă a numărului de persoane care merg cu bicicleta din martie, în special la mijlocul săptămânii, corespunde cu creșterea costurilor combustibilului și a costurilor de trai în general”, a declarat Sarah Mitchell, directorul executiv al Cycling UK. „ Potrivit acestuia, oamenii se orientează spre biciclete pentru acele călătorii mai scurte din necesitate, pentru deplasări esențiale, cum ar fi la serviciu, la cumpărături sau la școală.

”Prețurile carburanților au atins valori record  în această vară, prețul mediu al unui litru de motorină fiind de 1,9922 lire și al benzinei de 1,9155 la începutul lunii iulie. Potrivit experților din industria transporturilor, o creștere a numărului de britanici care se „debarasează” de a două mașină, folosită mai ales pentru călătorii scurte, a determinat creșterea numărului de bicicliști. Prețul mașinilor second-hand a crescut din cauza unei penurii globale de semiconductori care a afectat producția de automobile.

Jocurile video pot provoca atacuri de cord