Benjamin Netanyahu amenință că ofensiva va continua!

Aproximativ 200 de civili au decedat, în urma conflictului dintre Israel și Palestina

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu a anunțat că nu are de gând să pună stop conflictului, nici după a șaptea zi în care, atât Israel, cât și Palestina s-au atacat reciproc cu rachete, urmarea directă fiind decesul a sute de civili, informează Hotnews.ro.

Benjamin Netanyahu nu renunță la conflictul cu Palestina

Până azi, în a șaptea zi de la startul conflictului dintre Israel și Palestina, în Gaza au murit 147 de civili, dintre care 47 de copii. Nici în Israel lucrurile nu stau mai bine, și aici fiind înregistrați 10 decedați, tot din rândul populației civile.

În ciuda acestor numere, Benjamin Netanyahu nu pare să-și dorească încetarea conflictului dintre cele două țări, anunțând în cursul serii de sâmbătă că represaliile vor continua atât timp cât va fi nevoie, adâugând însă că Israelul va face tot posibilul pentru a nu ucide civili. Cifrele expuse mai sus îl cotrazic însă pe liderul israelian.

Între timp, SUA a cerut Israelului să aibă grijă de jurnaliștii veniți din toată lumea pentru a relata cele întâmplate, iar comunitatea internațională a cerut încetarea conflictelor. De altfel, președintele american, Joe Biden, a ales să se implice personal, sunându-l atât pe Benjamin Netanyahu, cât și pe președintele autorității palestinienie Mahmud Abbas, într-o încercare nereușită de mediere a conflictului.

Între timp, în Europa, ministrii afecerilor externe ai Uniunii intenționează să participe marți la o videoconferință pe tema conflictului din regiune, a anunțat liderul diplomaților europeni, Josep Borell.

Citește și: Prințul Harry și Meghan, „ruptură” totală de familia regală