Diana Șoșoacă vrea referendum pentru egalitatea de gen și drepturile minorităților

„Nu cred să existe o altă țară, în care să existe mai mult respect și mai multă legislație pro minoritate ca în România”

Senatorul independent Diana Șoșoacă nu vrea ca parlamentarii să își asume o propunere legislativă cu privire la egalitatea de gen, dar și a drepturilor minorităților sexuale, în contextul în care, potrivit acesteia în România există deja legi care să rezolve această problematică. Mai mult, aceasta a precizat că trebuie să se țină cont de opinia majoritară a românilor, „pentru că noi aici nu reprezentăm partide, ci poporul român. Și cred că în această materie ar trebui făcut referendum”, iar poporul, „în marea sa majoritate, Slavă Domnului, în 99% din cazuri, are un respect față de toate minoritățile. Nu cred să existe o altă țară, în care să existe mai mult respect și mai multă legislație pro minoritate ca în România”, a spus parlamentarul ex PAUR, în plenul Senatului.  

De asemenea, aceasta a adus critici la adresa Uniunii Europene, a directivelor pe care UE le transmite țărilor membre, considerând că nu tot ceea ce spune UE este bun.

„Nu cred că tot ce se întâmplă la nivelul conducerii europene noi trebuie să transpunem aici, cu literă de lege. Trecând peste societatea noastră, peste Constituția noastră, peste religia noastră, peste ceea ce gândește majoritatea poporului român. De când ne știm, există femeie și bărbat, și atât. Dacă sunt alte probleme de ordin medical, se rezolvă de către medici. Nu o rezolvăm schimbând normalitatea, nu o rezolvăm distrugând copiii și educația copiilor, mai ales pornind de la educația primară. Și acum câteva luni v-am adus la cunoștință ce menționează Uniunea Europeană cu privire la educația sexuală. Dacă noi vom vota o astfel de legislație, în Parlamentul României, vă spun că veți creea revolte la nivel popular”, spus Diana Șoșoacă, de altfel o susținătoare a familiei tradiționale.

Șoșoacă: „Sexul trebuie ținut în intimitatea fiecăruia”

Mai mult, aceasta a dat de înțeles că acceptă minoritățile, dar nu acceptă ca proprii săi copii „să vadă anomalii sau să văd ce există în anumite state, tot felul de arătări pe stradă, îmbrăcate sumar sau aproape dezbrăcate, doar pentru că li se impune la nivelul lor național, nu știu ce legislație care contravine bunului simț și bunelor moravuri. Sexul trebuie ținut în intimitatea fiecăruia, nu exacerbat și arăta pe străzi , în văzul tuturor. Până acum am denotat, ca și popor, respect față de toate minoritățile, mai ales față de cele sexuale”, a concluzionat Diana Șoșoacă înainte să anunțe faptul că nu va vota acest proiect legislativ.

Citește și: 17 mai, Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei – o zi care ar trebui să ne învețe să-i acceptăm pe cei de lângă noi