Daniel Tudorache, perdantul alegerilor

Social democratul Daniel Tudorache, fostul primar al sectorului 1 și candidat pentru Camera Deputaților, este pierzător dinaintea meciului electoral.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, Tudorache nu va fi validat în funcție, chiar dacă se află pe loc eligibil pe lista PSD București. Și asta pentru că fostul edil nu mai este membru al PSD, el luând această decizie după ce a fost inculpat într-un dosar de trafic de influență.

Subiectul „Tudorache” a fost dezbătut de Ciolacu la Hot News Live, și făcea referire la proiectul celor de la USR, cu privire la fără penali în funcții publice. Mai mult, Ciolacu l-a felicitat pe Tudorache pentru decizia luată, aceasta întărind ideea social democratului de a face curățenie pe propriile liste de candidați.

„La Camera Deputaților am decis să votăm proiectul. E la Senat, nu poate fi pus pe ordinea de zi, pentru că activitatea e blocată ca să nu se dubleze alocațiile. Am zis public că sunt de acord. V-aţi uitat pe listele PSD? E curăţenie cap-coadă. Eu am anunţat înainte de a face listele că nu va fi niciun candidat condamnat sau trimis în judecată. Cu toate că cei trimişi în judecată au prezumţia de nevinovăţie. Domnul Tudorache a început o anchetă asupra sa după ce s-au întocmit listele. Am avut o discuţie cu domnia sa. Tot respectul pentru decizia sa. În acest moment, domnul Tudorache nu mai este membru PSD şi nu mai este preşedintele organizaţiei Sector 1. Domnul Tudorache nu va fi validat de viitorul Parlament pentru că prima regulă este să fii membru al PSD. Domnul Tudorache nu mai este. Deci se pot găsi soluţii când există bună-credinţă şi chiar îl felicit pe domnul Tudorache. Este o decizie curajoasă. Nu s-a cramponat de această funcţie. Mai puteţi să-mi daţi un alt exemplu de la un alt partid? Să îl întrebați pe domnul Orban câți condamnați are PNL pe listele la parlamentare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Procurorii DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție l-au pus sub acuzare pe Daniel Tudorache, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, pentru complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

O cauţiune de 1 milion de euro a fost stabilită în cazul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, cercetat de DNA. Termenul de achitare a acesteia este 27 noiembrie. Cauțiunea în cazul fostei sale soții a fost stabilită la 200.000 euro, iar în al menajerei la 75.000 euro.

Citește și: „Am luat decizia de a mă suspenda din PSD. Sunt nevinovat”

#News