Daniel Tudorache, audiat de DNA

Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache a fost chemat la Direcția Națională Anticorupție, pentru audieri în dosarul achiziției tabletelor pentru elevi, au declarat surse judiciare pentru G4 Media.

Joi, în ziua în care au avut loc 38 de percheziții, printre care și la domiciliile a doi fost edili de sector, Daniel Tudorache și Marian Vanghelie, a fost audiat, ca martor, și Daniel  Florea – fost primar al Sectorului 5.

„Percheziția a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea și anume achiziția de tablete pentru elevii din Sectorul 1. Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziția de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaților primăriei care nu au pupat inelul”, a scris Tudorache, pe Facebook.

Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat, joi, că în urma percheziţiei făcute de Direcţia Naţională Anticorupţie în locuinţa sa au fost ridicate mai multe documente.

 „Ştiam că sunt făcute mai multe plângeri în acest an, am înţeles cu calculatoarele, cu scannerele. Au venit, au făcut percheziţie, au luat ce au găsit, conform procedurilor, au stat cam 4 ore. Am întrebat ce calitate am, nu mi-au răspuns absolut nimic, au zis că au venit să-mi facă percheziţie. Erau nişte facturi cu deplasări în concediu. (…)Şi undeva la parcă 6.000 euro şi vreo 200 milioane, 200 şi ceva, de genul ăsta. Au fost depuse mai multe plângeri anul acesta. DNA să-şi facă treaba, să caute, să vadă dacă sunt vinovaţi, să-i descopere. Nu mai altceva de declarat. (…)Sunt foarte liniştit vizavi de tablete, scannere, şi alte lucruri pe care primăria le-a achiziţionat. Nu am nicio problemă”, a declarat Tudorache, joi, la Digi 24.

Citește și: Trei foști primari de sector, audiați de DNA

#News