Manager de spital, condamnare cu suspendare

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a fost condamnată, alături de soţul său, definitiv, la 3 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar de luare de mită. Curtea de Apel Iași a menținut sentința dată în primă instanță, dar i-a modificat pedeapsa complementară. Dacă magistrații de la instanța de fond i-au interzis să predea și să deţină o funcţie publică, cei din apel i-au interzis doar să predea timp de cinci într-o instituţie de învăţământ, privată sau publică.

 „Modifică dispoziţiile privind aplicarea pedepsei complementare inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, în sensul că interzice exercitarea dreptului de a ocupa funcţia de cadru didactic în învăţământul public şi privat. Majorează durata pedepsei complementare aplicată atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, la 5 ani. Majorează durata termenului de supraveghere, de la 3 ani, la 4 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpata are obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de probaţiune Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Înlătură dispoziţia privind deducerea duratei măsurilor preventive din durata pedepsei aplicate inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela. Constată că inculpata Dorobăţ Carmen Mihaela a fost reţinută, arestată preventiv şi arestată la domiciliu în prezenta cauză în perioada 30.01.2015 – 08.05.2015, inclusiv”, arată pronunţarea publicată pe portalul Curţii de Apel Iaşi, citată de Digi 24.

Pe 12 iulie 2019 Carmen Dorobăţ şi soţul ei au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare în dosarul în care erau acuzaţi că au primit mită de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, pentru a-i promova la examene.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a declarat, după sentință: „Am luat act de decizia justiției, sigur cu tristețe. Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum, cu aceeași implicare în momentele acestea de pandemie”, a transmis Carmen Dorobăţ, conform Mediafax.

Citește și: PSD, refuzat de managerul de la „Sf. Parascheva”

#News