Ciolacu și ipocrizia de la Cotroceni

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a reacționat dur la adresa președintelui Iohannis, pe care l-a acuzat de ipocrizie cu privire la discursul avut legat de drepturile copilului.

„Este revoltătoare ipocrizia președintelui Iohannis de a vorbi despre drepturile copiilor, când atât el, cât și Guvernul Său țin școlile închise, când peste 1 milion de copii nu au acces la educație, pentru că Guvernul Său nu a asigurat tabletele destinate tocmai copiilor nevoiași și când au făcut tot posibilul să blocheze dublarea alocațiilor.

Un președinte responsabil nu doar și-ar colora palatul în albastru, ci s-ar preocupa de implementarea Legii privind pachetul minim de servicii pentru copii și familiile acestora, lege elaborată în parteneriat cu UNICEF România și votată în unanimitate în Parlament”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

România educată, cu școlile închise

„Fiecare copil trebuie să fie protejat și să aibă șanse egale de a-și atinge potențialul. De aceea, principiile non-discriminării, dreptul la viață și dezvoltare, respectul față de opiniile și interesele copiilor trebuie să se afle constant pe agenda publică, să se regăsească în practicile instituțiilor de orice fel, dar și ale cetățenilor în viața de zi cu zi.

Temele pe care le-am abordat în discuția de astăzi au vizat, printre altele, accesul copiilor aflați în sistemul de protecție socială la diverse servicii, cum sunt, de exemplu, cele din sănătate, mai ales în contextul epidemiei de Covid19, dar și susținerea pentru o viață independentă, în special prin măsuri legate de educație, formare profesională și asigurarea unei locuințe adecvate.

Dezvoltarea noastră ca societate, acea Românie Educată pe care ne-o dorim, nu poate fi durabilă dacă nu investim în educație și în protejarea drepturilor copiilor și ale tinerilor. Aceasta trebuie să fie abordarea și în ceea ce privește asigurarea unei finanțări consistente, atât la nivel național, cât și local. În egală măsură, protejarea copiilor și a tinerilor trebuie să se regăsească și în sălile de judecată, unde orice formă de violență și abuz să fie aspru pedepsită”, a declarat Iohannis.

Vineri seară, în mod simbolic, Palatul Cotroceni a fost iluminat în albastru, parte a campaniei UNICEF România, pentru a marca Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.

Citește și: Iohannis este optimist, dar moderat

#News