În urmă cu puțin timp, edilul Capitalei, Gabriela Firea posta un mesaj pe contul său de socializare în care se arăta scandalizată de situația românilor ce muncesc în Germania la cules de sparanghel. În același mesaj, primarul Bucureștiului critică modul în care autoritățile au ales să gestioneze situația dramatică prin care acești români trec, acuzând-o în mod special pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, de faptul că vizita acesteia în Germania vine prea târziu, mai exact la o lună după de la primele semne că situația se prezintă a fi gravă.

Gabriela Firea: „În țară, niciun sprijin, nicio indignare!”

„Romani umiliti! Autoritatile nationale tac! Oamenii sunt exploatati ca pe alte timpuri istorice, pe care le credeam apuse : 10 ore pe zi pentru putin peste 300 de euro. Uneori si mai putin. Mancare execrabila!
Cazati in conditii improprii, fara a se respecta o bruma de intimitate si distanta fizica obligatorie in pandemie.

In tara, niciun sprijin, nicio indignare! Ce sa se mai intample cu romanii plecati la munci agricole in strainatate, pentru a reactiona?

Cate dovezi de rele tratamente mai sunt asteptate? Pare ca s-a pierdut orice urma de demnitate din partea oficialilor nostri.

S-a dus in plimbare si ministrul muncii pe acolo.. la o luna de cand presa relateaza despre conditiile inumane de munca ale romanilor.

O luna de groaza care nu a preocupat niciun factor de decizie din tara, cu atributii in a solicita respect pentru conationalii nostri.”, declara nu puțin timp în urmă edilul Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Firea: Începem testarea extinsă a persoanelor asimptomatice

#News