Marcel Ciolacu

Nu avem voie fără mască. E o regulă simplă, din cinci cuvinte la fel de simple. Nu avem voie fără mască pe stradă, la cumpărături, în spațiile închise sau deschise. Și, nu, nu avem voie fără, nici în Parlament. Nimeni nu e scutit și nu există excepții. Unii știu să respecte și alții abia învață să-i respecte pe ceilalți. Alții aleg să refuze să fie educați sau să se autoeduce.

Normele sanitare ar trebui respectate de toți. E responsabilitatea fiecăruia să se controleze și să controleze epidemia. Doar că unii nici nu pot fi controlați, și nici autocontrol nu au.

Se fac amenințări fără mască. Se cer și demisii, tot fără mască. Și, tot cu o mască (să o numim ”de carnaval”) Ciolacu și Ponta au devenit niște revoluționari. Niște protectori ai cauzelor pierdute. Niște prieteni de partid.

Ciolacu nu poate vorbi cu fața acoperită și motivează: ” Am o singură problemă când port mască și vorbesc, îmi vine să strănut, sună Ponta la 112, vine Vela și mă arestează”.

Ponta alege să-l citeze pe Bill Clinton și uită pentru câteva secunde limba română: ”It’s about economy, stupid!”.

Ludovic Orban i-ar cam da cap în cap. Sau mască în mască. Doar că n-au. Și-atunci gândește amenzi ambalate-n multă politică și-o jenă mai veche. Și jena aia, la fel de politică e:

”Ba da, pot fi amendaţi. Oricum, un comportament total incorect din partea unora care se pretind lideri. Aici forţa exemplului este cea mai importantă, în spaţii închise unde există mai multe persoane, există obligativitatea purtării măştii.

Discursul pe care l-au rostit de la microfon, nu au purtat mască şi a fost o decizie a lor să nu poarte mască. De fapt, ei se consideră deasupra legii şi consideră că doar cetăţenii obişnuiţi trebuie să respecte legea în timp ce ei se consideră că nu trebuie să respecte legea. Este foarte ilustrativă pentru mentalitatea pe care o au în raport cu legea”.

Sunt discuții care se repetă, neprietenii care se repetă și reguli nerespectate care se repetă. Nu e vorba doar de coronavirus. Coronavirusul doar scoate în evidență politicul.

Citește și: Bănicioiu ne povestește despre 5 milioane de bolnavi ignorați

#News