În urma vandalizării bisericii din parcul IOR, BOR a reacționat de urgență. Mai exact, pe biserica de lemn din interiorul parcului bucureștean au apărut mesaje pro LGBT, scrise cu vopsea roz. Cu toate astea, nu se știe cine a comis acest act și mai ales, nu se știe dacă cei care l-au comis fac, într-adevăr, parte din comunitate, în ciuda mesajelor scrise pe biserică. Până la urmă, ele puteau fi scrise de absolut oricine, cu orice scop: chiar și cel de a agita apele între cele două tabere.

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR”, se arată într-un mesaj transmis vineri de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, potrivit Mediafax.ro.

BOR lansează acuzații fără să știe, în realitate, cine este „făptașul”

Purtătorul de cuvând al BOR, Vasile Bănescu, este de părere că episodul reprezintă doar „un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România”.

Interesant, însă cum purtătorul de cuvânt al BOR redeschide un război necerut de nimeni împotriva comunității LGBT, acuzând fără probe concrete și catalogându-i pe toți membrii comunității ca fiind „neobișnuiți” să țină o carte în mână. Să fie oare vorba despre singura carte recomandată de ortodoxia română, Biblia?

„Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu”, a concluzionat Vasile Bănescu.

Citește și: Maia Morgenstern, jignită de oameni de (in)cultură: „Hai s-o facem aşa, jid…”