Aradul se pregătește de sărbătoare: 1.500 de camere de supraveghere vor fi amplasate pe 800 de străzi. Nu, nu e vorba de un viitor film cu arădeni, e vorba de siguranța cetățenilor, siguranță care vine cu un preț de 15 milioane de euro.

Aradul se aștepta totuși ca investiția să meargă în cu totul altă direcție, cum ar fi stadionul municipal sau alte clădiri istorice aflate în paragină. Cu toate acestea, Călin Bibarț, primarul interimar din Arad a declarat: “Consiliul local din anul 2021 va lua decizia dacă finanţează din bugetul local tot sau nimic sau doar o parte. Eu sunt optimist că vom obține fonduri europene şi vom face un oraş mai sigur pentru siguranţă arădenilor.”

Siguranță, siguranță, dar ce facem atunci când istoria ne cam cade-n cap pe stradă? Nu știm, dar sigur va fi filmat HD. Important de menționat e și faptul că în Arad există deja 84 de camere video, dintre care, doar o parte funcționează. Dar să privim partea bună: Aradul va avea 1.584 de camere video, dintre care, doar câteva funcționabile.

Proiectul a trecut de consiliul local, dar, cu toate astea, câţiva consilieri locali s-au abţinut și nu vorbim aici doar de consilieri ci și de cetățeni, reacțiile localnicilor fiind negative.

Ionel Ciupe, consilier local: “Banii ăştia ar putea fi folosiţi pentru multe altele, putem să schimbăm înfăţişarea Aradului şi mă refer la centru aradului la clădirile istorice pentru care nu am fost în stare să alocăm decât 2 milioane de lei.”

Marin Lupaș, consilier local: ”Îmi pun întrebarea dacă comunitatea locală ar fi de acord cu această sumă, nu s-a discutat, nu a întrebat pe nimeni şi nu ştiu dacă cetăţenii Aradului şi-ar dori un asemenea sistem de supraveghere la o asemenea valoare.”

Concluzia: primarul face un pas înapoi dar nu renunță la idee și vrea acum să obţină bani europeni pentru finanţarea proiectului.

Europa, dă-ne și nouă vreo 15 milioane de euro să vezi ce frumos zâmbim la cameră! Cam știrb, dar zâmbim.

Citește și: Alexe explică de ce nu ministrul Mediului este vinovat pentru poluare

#News