Remus Cernea cere o audiență la șefii AUR

Fostul parlamentar vrea să le explice lui Simion și Târziu „de ce sunt periculoase derapajele acestui partid”

Fostul deputat Remus Cernea, activist pe probleme de mediu, dar și de dreptul omului, a depus o cerere de intrare în audiență la liderii AUR, George Simion și Claudiu Târziu, pentru a le explica celor doi „de ce sunt periculoase derapajele acestui partid”.

Cererea vine în contextul în care Simion, însoțit de o mulțime de simpatizanți AUR, a luat „cu asalt” primăria din Timișoara, susținând că vrea să intre în audiență la edilul Dominic Fritz, cel care le refuză audiențele timișorenilor. De altfel, Simion, care se află într-un periplu prin țară, în strângerea de semnături în vederea suspendării lui Iohannis, a trecut și pe acasă pe la Rafila (ministrul Sănătății), căruia i-a cerut să bage antivirale în farmacii, la europarlamentarul Rareș Bogdan (la Ocna Mureș), precum și pe la Sibiu, la una dintre casele lui Iohannis.

Cernea susține, într-o postare pe Facebook, că „a merge cu un grup de membri și susținători ai AUR acasă la Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, și acasă la părinţii europarlamentarului Rareș Bogdan, reprezintă o acţiune care amintește de grupurile de agresori fasciști din anii ’20 – ’30 ai secolului XX care recurgeau la intimidare, agresiune și violenţă faţă de civili ori oameni politici”.

Motivul pentru care Remus Cernea vrea să ajungă în audiență la AUR este acela de a dovedi că dacă „politicienii de la AUR sunt doritori să asculte poporul român, atunci să arate că nu au nimic de ascuns și că au curajul unei discuții deschise cu un alegător din București”. Mai mult, evidențiază Cernea, Simion amestecă „familiile și locuințele private ale unor oameni politici cu disputele poltice”, neînțelegând, dar mai ales nerespectând demarcația firească între lupta politică din spațiul public și viața privată.

„Dacă ea (n.r. audiența) va fi acceptată, îmi voi face datoria de cetățean să le explic față în față de ce sunt periculoase derapajele acestui partid! Dacă nu va fi acceptată, acest lucru va demonstra lipsa de curaj și de asumare a liderilor acestei formațiuni politice față de cetățenii români îngrijorați de declarațiile și acțiunile AUR și că, în schimb, George Simion și Claudiu Târziu preferă acțiuni antidemocratice, de intimidare și agresiune”, a mai scris Cernea pe potrivit presei locale. „E multă obrăznicie și tupeu să vii tu ales nu știu unde, fără nicio legătură cu Timișoara și Clujul, și să iei la socoteală aleșii acestor două mari orașe. Și o va face! Ce-i în capul ăstuia, ce-i în capul «ălora»” care «învârt cheița» și ce-i în capul românilor care-l ascultă în gură, e greu de spus”, transmite profesorul universitar, întrebându-se, retoric, „Mâine, ce urmează”.

Citește și: Primăria Timișoara, luată cu asalt de „banda de membri și simpatizanți AUR”, în frunte cu George Simion