Primăria Timișoara, luată cu asalt de „banda de membri și simpatizanți AUR”, în frunte cu George Simion

„Pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice”, susține edilul Dominic Fritz.

UPDATE: „Cu privire la incidentul care a avut loc în incinta Primăriei municipiului Timişoara, vă comunicăm ca poliţiştii timişoreni s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea sediului profesional, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, pentra stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor”, transmite IPJ Timiş.

Știre inițială: Edilul Timișoarei, Dominic Fritz, a reacționat dur după ce Primăria condusă de aceasta a fost luată cu asalt de „banda de membri și simpatizanți AUR”, în frunte cu co-președintele formațiunii, deputatul George Simion. Potrivit lui Fritz, lui Simon i s-a alăturat și organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, iar împreună, așa cum s-a putut vedea pe live-ul făcut pe Facebook, au intrat cu forța în primărie. De altfel, pe lângă acuzațiile făcute de Fritz la adresa lui Simion, despre al cărui scop susține că a fost acela de a crea „haos și panică în instituție”, și-a arătat nemulțimirea și spre Jandarmeria și Poliția locală, care „au asistat impotente la acesr act violent.”.

De altfel, Fritz susține că „asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului”, a mai scris Fritz pe contul său de Facebook.

Mai mult, Fritz cere instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. „Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile”, dar cererile sale nu se opresc aici. Face apel și la partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, despre care spune că „au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara”, adăugând că un lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea, că nu este intimidat de aceste violențe anti-democratice. „Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a concluzionat edilul Dominic Fritz.

În Timișoara, grupul de AUR-işti s-a întâlnit cu liderul organizației neolegionare Noua Dreaptă Mehedinţi, Ioan Măneanu, care vrea să organizeze tot vineri un miting în Timişoara. După o escală în Piaţa Operei, cei de la AUR au ajuns la Primăria Timişoara. În curtea instituţiei, ei au scandat la adresa primarului Dominic Fritz: „Ieşi afară, javră odinară!”; „Herr Fritz nu uita, Timişoara nu-i a ta!”

De altfel, aceasta nu este singura „ieșire” a lui George Simion, nedemnă pentru un demnitar, care ar însemna și o anumită etichetă. Îl poți scoate pe Simion din „peluză”, dar nu poți scoate „peluza” din Simion.

La finalul săptămânii trecute, în periplul său prin țară, pentru strângerea de semnături în vederea suspendării preșesintelui Iohannis, George Simion a fost acasă la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în Râșnov, la una dintre casele lui Klaus Iohannis, în Sibiu, dar și Ocna Mureș, la europarlamentarul Rareș Bogdan.

Citește și: George Simion (AUR), plin de sine, lansează acuzații grave