După o lungă absență de pe scena politică, toamna lui 2020 ne-o readuce „în lumina reflectoarelor politice” pe Elena Băsescu, fata fostului președinte al României, Traian Băsescu. Împinsă, parcă, de la spate mereu de „tăticul”, „EBA” a ieșit în evidență mai degrabă din pricina greșelilor gramaticale și a vieții personale, cea dezbătută de presa de scandal, din punct de vedere politic fiind fadă și anostă, în totală contradicție cu Traian Băsescu, de la care pare să nu fi moștenit nici „vorbărita cronică”, nici capacitatea de „a te întoarce din cuvinte”.

Elena Basescu, dezamagita de greselile gramaticale ale celor care ii ironizeaza „succesurile”

Ziare.ro, 2011

Mai mult decât atât, „râde ciob de oală spartă” pare să i se potrivească mănușă, după cum putem observa din articolul de mai sus, apărut în 2011, pe vremea primului val „ebascian”. La vremea respectivă, EBA îi critica pe critici, într-o încercare de a se apăra și ea cum poate.

Elena Băsescu, în căutarea „succesurilor”, la Camera Deputaților

Elena Băsescu se întoarce! Cap de listă la parlamentare în Constanța

Ziarul de Investigații, 2020

Mamă a trei copii pe care, potrivit acesteia, îi crește singurică, Elena Băsescu nutrește, din nou, prea-mărire. Și, culmea! Cei de la PMP Constanța îi cântă în strună, așezând-o în moțul listei pentru Camera Deputaților, aferent PMP Constanța. Cum era de așteptat, favoritismele de care se bucură EBA au avut darul de a supăra câțiva membri ai PMP Constanța care s-au trezit brusc dați la o parte. Atunci când pocnește Traian din degete, se întâmplă minuni!

„Astăzi, 15 octombrie 2020, Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a validat listele organizaţiei judeţene P.M.P. Constanţa pentru alegerile parlamentare, acestea fiind semnate de domnul preşedinte Eugen Tomac pentru a fi depuse la Biroul Electoral de circumscripţie Constanţa. La Camera Deputaţilor lista este deschisă de Elena Băsescu, iar la Senat de Claudiu Iorga Palaz.

a transmis PMP Constanţa printr-un comunicat de presă

Fata lu’ tăticu’, comoara lu’ mămicu’

Nu știe să parcheze dar pretinde că știe politică

Un episod nefericit o lăsa, de curând, pe Elena Băsescu fără mașină. Însă, „ca un cetățean model”, aceasta își recunoștea greșeala și menționa că are de gând să-și plătească amenda.

Azi noapte, când am ajuns acasă la Constanţa, am lăsat maşina pe strada unde se afla blocul în care stau, pe un loc haşurat. În dimineaţa aceasta, compania municipală mi-a ridicat maşina parcată neregulamentar.

Înţeleg că am greşit. Voi plăti amenda şi voi merge să-mi iau autovehiculul ca orice alt cetăţean. Pe viitor, voi fi mult mai atentă unde îmi parchez maşina.

Toți constănţenii ştiu cât de aglomerat este oraşul şi ce problemă mare este lipsa locurilor de parcare. Sper ca noua administraţie locală din Constanţa să îşi respecte angajamentele de a construi mai multe parcări în oraş. Asta nu înseamnă că îmi caut scuze, ci doar că problema parcărilor trebuie rezolvată.

Pentru că am văzut că s-a spus că am parcat în staţia de autobuz, pun această poză pentru a se vedea exact unde am lăsat maşina. ( pe locul încercuit cu roz)

a explicat Elena Băsescu pe rețelele de socializare.

Amendă plătită cu lacrimi: Elena Băsescu nu știe să parcheze

HashtagNews.ro, noiembrie 2020

Ce altceva mai spune internetul despre Elena Băsescu?

Ce avere are Elena Băsescu, noua candidată PMP la alegerile parlamentare

Redacția.ro

Fiica mea este singură, divorțată și are trei copii și îi crește. Dacă vrei să crești trei copii, îi crești. Și nu plecați de la premiza că îi da tată bani. Nu. Are și o mică firma care are succes tot mai mare. Uite că are trei copii. Nu e scuză că nu ai condiții să crești copilul. Ai condiții să crești trei copii. Văd că ii crește destul de bine

declara Traian Băsescu despre Elena Băsescu

Elena Băsescu: ”Eu l-am propus pe Siegfried Mureșan candidat la Parlamentul European!”

Interviu Elena Băsescu, Atac de Constanța

Băseasca are încredere în experiența dobândită în Parlamentul European

Reporter Atac de Constanța: – Ce vă recomandă pentru funcția de deputat?

Am absolvit cursurile Facultății de Relații Economice și Financiar-Bancare Interne și Internaționale, Universitatea Româno-Americană, iar, ulterior, am făcut un master în Științe Politice. După ce am absolvit facultatea, am lucrat cinci ani în privat, a urmat un stagiu la Parlamentul European și mandatul de europarlamentar. După ce mi-am încheiat acest mandat, am lucrat la Camera de Comerț și Industrie a României, timp de trei ani, ca și economist la Departamentul de Politică Externă. Am fost consilier zonal și m-am ocupat de evenimetele care aveau legătură cu țările membre U.E. Experiența din Parlamentul European m-a ajutat enorm. Am luat o pauză, timp de 1 an și opt luni, pentru că am intrat în concediul de creștere a copilului. Am născut cel de-al treilea copil, pe Anastasia. Am două fetițe și un băiețel. Acum lucrez din nou și sunt consilier din partea grupului politic Mișcarea Populară în Parlamentul României.

Reporter Atac de Constanța: – De ce ați ales Constanța?

Constanța este orașul meu natal. Dincolo de asta, organizația PMP de aici este una cu care am avut o colaborare foarte bună, încă de la înființarea ei și am avut o legătură profesională cu Claudiu Palaz de când eram în vechiul PDL. Eu am plecat din Constanța când eram în clasa a VII-a. Am fost la Școala Generală nr. 32. Am intrat la liceu în București. La acea vreme, tatăl meu era ministrul Transporturilor și am decis, ca familie, să nu mai facem naveta și să îl urmăm pe tata. A fost mulți ani ministru al transporturilor, în toate guvernele care s-au succedat în acea perioadă. Ne-a fost foarte greu să ne desprindem de Constanța. Când vin în Constanța stau cu familia în apartamentul nostru din Tomis III, de pe Aleea Zmeurei. Este apartamentul în care ne-am născut și în care am locuit până când am plecat la București.

Reporter Atac de Constanța: – Ați fost europarlamentar și nu ați mai candidat. De ce?

În anul 2014 eram însărcinată cu cel de al doilea copil, băiețelul meu, Traian, eram fizic epuizată. Fetița mea, Sofia, nu avea un anișor împlinit, îmi era foarte greu cu naveta București – Bruxelles. PMP era un partid tocmai înființat. Am decis să nu candidez și, mai bine, să pun umărul la construcția acestui proiect politic ambițios, să aștept să se consolideze înainte de a obține vreun beneficiu de pe urma lui. Pe de altă parte, se prefigura o luptă surdă între potențialii candidați, domnul Funeriu și domnul Baconschi, greu de ales și pentru conducerea partidului între cei doi. M-am gândit că pot “dezamorsa bomba” prin o a treia propunere. L-am propus în locul meu pe Siegfried Mureșan. Am spus: ”Cunosc un băiat bine pregătit, care știe foarte bine legislația europeană, activează la Bruxelles de mulți ani și vă propun să îl susținem să fie al doilea pe lista Partidului Mișcarea Populară”. Am găsit sprijin, mai ales că se știa că este un tânăr cu experiență, însă neimplicat politic. Siegfried Mureșan s-a înscris în PMP și a devenit europarlamentar. După ce și-a luat mandatul a dezertat din partid și a plecat la PNL pentru a se asigura că rămâne europarlamentar. A ales să stea în umbra domnului Rareș Bogdan. De altfel, și Cristian Preda, ajuns europarlamentar tot pe listele PMP a părăsit partidul. A rămas o perioadă independent, după care a intrat în alianța USR-PLUS. Nu ne-a fost deloc ușor să constatăm că doi oameni pe care i-am sprijinit și în care am crezut au decis să părăsească partidul după ce s-au văzut în funcții. Din păcate, în politica din România loialitatea și încrederea s-au cam pierdut.

Reporter Atac de Constanța: – Care sunt proiectele pe care le veți susține ca deputat?

În primul rând voi încerca să susțin proiecte și să propun inițiative care să aibă legătură cu dezvoltarea județului, cu extinderea rețelei de gaze, proiecte care să ajute tursmul, atât de lovit de această pandemie. Voi avea și proiecte de ordin personal, inspirate din experiența mea, aceea de mamă singură a trei copii. Proiecte menite să sprijine familiile monoparentale, care se confruntă cu multe probleme. De exemplu, pentru a înscrie copilul la grădiniță este nevoie și de acordul tatălui. În cazul meu nu este o problemă, dar sunt foarte multe mămici șicanate de foști parteneri. Sunt și tați aflați în situația în care au nevoie de acordul mamelor, unele plecate în străinătate, acord care trebuie semnat personal. Nu se poate trimite pe mail și necesită prezența fizică a mamei. Înțeleg aceste măsuri când vorbim de scoaterea din țară a copilului, dar nu când vorbim de ceva ce este în beneficiul minorului. O altă problemă este calcularea pensiei alimentare pe care trebuie să o plătesacă tații. Cunosc cazuri în care deși tatăl derulează afaceri de mare anvergură, are trecut în cartea de muncă salariu minim pe economie și pe baza acestui salariu se calculează pensia copilului. Trebuie propusă o altă modalitate de calcul a pensiei. Să se ia în considerare averea tatălui, nu salariul pe care și l-a declarat. Sunt multe proiecte pe care doresc să le inițiez în Parlamentul României, pe domeniul social, și sunt convinsă că voi găsi sprijinul necesar pentru aprobarea lor. Extrem de importantă este Legea Adopției care stă blocată în birourile Parlamentului și care trebuie neapărat dezbătută. Ca și europarlamentar am avut foarte multe luări de poziție pe tema Legii Adopției Internaționale, care s-a blocat pe vremea când era Adrian Năstase premier, iar de atunci nu s-a mai făcut nimic. Sunt probleme sociale pe care o femeie le înțelege mai bine decât un bărbat. Tocmai de aceea, dacă voi ajunge deputat voi activa în cadrul comisiei Muncă și Protecție Socială.

Reporter Atac de Constanța: – Dincolo de politică și de carieră, ce faceți în timpul liber?

Mult sport. Nu este doar relaxare, ci este și o necesitate. Fac mult antrenament cardio. Am trei nașteri, de fiecare dată am acumulat câte 30 de kg. Am reușit să slăbesc prin sport. Alerg foarte mult și asta mă ajută să mă mobilizez, să gândesc limpede și să mă relaxez. Când am puțin timp liber merg la sală și iau și copiii cu mine. Ei fac înot sau joacă tenis și fetița cea mică merge la kids club.

Reporter Atac de Constanța: – Sunteți fiica lui Traian Băsescu. Ce ați învățat de la tatăl dumneavoastră?

Am învățat multe lucruri de la el. Modul în care face politică este unul la care nu cred că voi putea ajunge vreodată. Cu siguranță, este un model de urmat pentru mine. Am învățat de la tatăl meu să nu renunț niciodată. Atunci când îmi doresc ceva foarte mult și consider că pot să fac acel lucru, să nu ascult de gura lumii și să îmi urmez visul. ”Never give up!”

Declarație de avere cu schepsis

Potrivit Ziare.ro, deși Elena Basescu, conform declarației sale de avere, nu are niciun venit, în afară de alocatii, indemnizațiile de creștere a copiilor și pensiile alimentare, candidata PMP și-a achiziționat anul acesta o mașină marca BMW X6 40i. Întreaga sa declarație de avere poate fi consultată aici. Pe scurt, în declarația de avere, pe lângă autoturismul de lux menționat anterior, achiziționat în 2020, Băseasca mai are bijuterii în valoare de 40.000 euro, însă și câteva conturi bancare pe la diferite bănci de 3324 lei, 23.402 euro, 82.888 euro, 167 lei, 30.381 euro și încă vreo 30.000 euro.

Citește și: Profil de candidat – Adrian Solomon, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

#News