Profil de candidat – Adrian Solomon, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

Adrian Solomon s-a remarcat în ochii opiniei publice în momentul în care a decis, împreună cu prietenul și colegul său de la Camera Deputaților, Irinel Stativă, să facă scandal într-un fast food din Centrul Vechi al Capitalei. Și iată că din iulie 2020, atunci când s-a întâmplat nefăcuta, au trecut cinci luni în care atât Adrian Solomon, cât și Irinel Stativă au dispărut încet-încet de pe primele pagini ale publicațiilor. Și pentru că faima negativă pare să se fi evaporat odată cu trecerea timpului, Solomon, personajul principal de astăzi al seriei „Profil de candidat”, încearcă din nou, tot din partea PSD Vaslui, pentru Camera Deputaților, ocupând un loc eligibil pe lista social democraților vasluieni.

Da, recunosc, sunt comunist

Adrian Solomon s-a născut în localitatea Bârlad, județul Vaslui, are 43 ani și în 2014 recunoștea că e comunist, însă întru justificarea sa, adăuga că nivelul de comunism este unul „luminat”, unul care „accepta armonia socială” – orice ar însemna acest lucru pentru Solomon, certărețul arogant de la șaormeria bucureșteană.

„Sunt un pesedist adevarat si nu ma dezic de calitatea mea de membru de partid si nici de structura mea socialista si chiar, de multe ori, comunista. Cine are ceva de comentat sa vina sa-mi contraargumenteze. Da, recunosc ca sunt comunist. Dar un comunist luminat, unul care accepta armonia sociala si nu are in programul sau politic lupta de clasa”

Adrian Solomon, citat de Vremea Nouă, 2014

Vasluiul e județul acela pe seama căruia circulă o sumedenie de glume. În mod incorect față de locuitorii județului, de-a lungul timpului, la cârmă au stat o serie de personaje care nu au făcut decât să pună emfază pe glume. Unul dintre aceștia este chiar președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu (tot de la PSD și el), cel asociat cu iubirea pentru alcool, însă și cu ura față de masca de protecție, acum, în plină pandemie. Acestuia îi suflă în ceafă Adrian Solomon, cu trei mandate de deputat la activ, din 2012 până în prezent, și cu un mandat de viceprimar al Bârladului, în 2007.

Trei, Doamne și toți trei… prim-miniștri

Prima declarație controversată a lui Solomon se întâmpla în perioada în care faima acestuia încă nu depășise granițele județului, prin 2007. Pe vremea aia, aroganța îl împingea să vorbească despre lipsa de eleganță a prim-ministrului din acea perioadă, Călin Popescu Tăriceanu. Supărat nevoie-mare că nu l-a anunțat nimeni de vizita lui Tăriceanu în teritoriu, Solomon găsea de cuviință să-și manifeste părerile public.

Este un gest total lipsit de eleganta ca tu, prim-ministrul Romaniei, sa nu anunti autoritatile locale atunci cand vizitezi un oras. Asa ceva nu este posibil si nu pot sa cred pana unde poate ajunge Tariceanu cu orgoliile politice.

spunea Solomon în 2007

Alt prim-ministru, alt derapaj:

Iată, și Boc, a venit ca șobolanul prin județ

Am discutat cu domnul Dobre care era secretar de stat pe problemele comunitatilor locale si care era prezent la discutiile alea dintre mine si Nutu Zaharia, si mi-a dat dreptate. Nu se face asa ceva, adica sa vii intr-o comunitate si sa nu anunti macar primarul. Iata, si Boc, a venit ca sobolanul prin judet, dar l-a anuntat, la o ora din seara, pe domnul primar si s-a intalnit cu el. (…) Eu daca am ceva de spus lui Boc i-o spun in fata de la tribuna parlamentului, nu trebuie sa-l fugaresc eu prin oras sau prin tara. Oricum, sobolanii cand ii vezi e bine sa-i calci pe cap ca sunt aia de-ti rod avutul de-o viata.”

Bârlad Online, 2011

Nici Răzvan Mihai Ungureanu nu a scăpat de limbajul slobod al omului politic social democrat vasluian:

Potrivit Gândul.info, Solomon nu s-ar fi oprit la a-i critica doar pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu fiind și el luat în vizor de cel care, mai târziu, avea să fie asociat cu scandalul de la Dristor. Într-o conferință de presă, Solomon îl amenința pe Ungureanu, declarând că va avea parte de aceeași soartă ca politicianul Aldo Moro, asasinat în 1978. Ca să evite o soartă cumplită, Răzvan Mihai Ungureanu ar fi trebuit să-și rupă din timpul lui și să poposească pe meleagurile vasluiene pentru a observa nivelul de trai al locuitorilor.

Adrian Solomon, deputat PSD: Sunt comunist, dar unul luminat

Hotnews.ro, 2014

Ce a agonisit Adrian Solomon în cei 43 ani de viață?

Potrivit declarației de avere de pe site-ul Camerei Deputaților, Solomon se poate lăuda cu trei terenuri în Bârlad, după cum urmează: 1. un teren de 467 mp, achiziționat în 2013, schimb terenuri, 2. un teren de 179 mp, cumpărat tot în 2013 și 3. un teren de 12.67 mp, dobândit prin moștenire. De asemenea, în 2019, acesta a vândut un teren din Bârlad, în schimbul de 20.000 lei.

Pe lângă terenurile menționate anterior, deputatul vasluian mai are și două case: 1. moștenită în 2015, cu o suprafață de 50.67 mp, 2. încă una aflată, la momentul depunerii declarației de avere, în construcție, de 228 mp.

La capitolul autoturisme observăm trei bucăți, achiziționate în 2005, 2011 și 2017. Nimic spectaculos, nimic ieșit din calea afară de scump. Curios!

Din banii poporului, Adrian Solomon încasează anual 141.636 lei, coroborat cu alocația de stat pentru copil, în valoare totală anuală de 1.602 lei.

Declarație de avere

Camera Deputaților, fișă deputat Adrian Solomon

Deputatul, masca și șaorma

În mod cert, pentru incidentul de la șaormeria Dristor, din Capitală, Adrian Solomon nu este singurul vinovat, el fiind acompaniat, în acel moment, de alt deputat vasluian, Irinel Stativă. Cu toate astea, din „nefericire” pentru Solomon, figura acestuia a devenit, de-a lungul lunilor, cap de afiș pentru stânjenitorul eveniment cu iz de xenofobie și zădărnicire a combaterii bolilor.

„Totul este un abuz al unor polițiști mult prea puțin școliți”

Spunea Adrian Solon, imediat după incidentul de la Dristor

Astfel, obișnuit să le dea tuturor „peste nas”, având antecedente după cum s-a putut observa, deputatul „șaormă” continua excesul de zel și la adresa polițiștilor, nefiindu-i suficientă tevatura pe care o făcuse în șaormeria unde intrase, în miez de noapte, cu gândul de a-și potoli foamea de nestăvilit, fără mască. O retrospectivă a evenimentului, din perspectiva acestuia: 1. angajații șaormeriei sunt mult sub „nivelul” lui 2. masca de protecție este doar pentru „fraieri” 3. polițiștii abuzatori n-au școală.

VIDEO:

Restrospectiva internetului

Solomon, cel mai iubit dintre bârlãdeni!

Vremea Nouă, 2013

TROMPETA A “CÂNTAT” FALS Eleva Andra Georgiana Palmaciu, de 17 ani, din clasa a XII-a, cea care a pus în miscare autoritãtile locale pentru a respecta legea educatiei si a acorda elevilor reducere de 50% la transportul în comun, a postat ieri pe pagina ei de Facebook un drept la replicã pentru Adrian Solomon. Acesta a împroscat cu noroi eleva, la o conferintã de presã, precizând jurnalistilor cã eleva se tine de scrisori virtuale si cã ar trebui sã îsi vadã de scoalã, ea nefiind prezentã la simulãrile de la Bac. Dreptul elevei la replicã l-a lovit pe deputatul Adrian Solomon, fix unde-l doare mai tare: la credibilitate! Eleva a demonstrat cã acesta minte la fel cum respirã! Cu dovezi!

Vremea Nouă, 2016

Înregistrările demonstrează derapajul xenofob al parlamentarului Adrian Solomon în scandalul de la șaormerie

HashtagNews.ro, iunie 2020

Mască pe figură și shaorma-n gură? Așa ceva nu scrie la carte!

HashtagNews.ro, iulie 2020

Romașcanu îl crede pe Solomon pe cuvânt: n-a fost amendat, ci doar legitimat

Ziarul de Investigații, iulie 20

Citește și: Profil de candidat – Eugen Orlando Teodorovici, pentru Senat, din partea PSD

#News