Profil de candidat – Eugen Orlando Teodorovici, pentru Senat, din partea PSD

Eugen Orlando Teodorovici știe buget, finanțe, știe să numere banii, îi gestionează cu măiestrie și ”Fără număr, fără număr”. Când împarte Orlando banii (90% pentru el și 10% pentru săraki), matematica nici nu mai contează. Că până și pentru formule se găsesc buzunare adânci.

Orlando nu e ca sărakii. Îi place comerțul de orice fel, oricând și la orice oră. A absolvit Facultatea de Comerț și tot spre bani s-a orientat. Are o direcție unică și sigură, așa cum are idei puține, dar fixe. Ca un magnet al pușculițelor grase, și în politică, tot la bancnote a tras: adică la Guvernul Ponta și la postul de Ministrul al Finanțelor Publice (desigur, în frunte cu Ponta).

Prin 2012 era senator, avea ceva mai mult păr și ambiții foarte înalte. A fost consilier al premierului Ponta și a fost propus pentru portofoliul Fondurilor Europene, el lucrând anterior în Ministerele de Externe și de Integrare Europeană. Potrivit declarației de avere din mai 2012, avea credite de peste 800.000 de euro. Și dacă tot vorbim de bani ”fără număr”, declarația de avere din 2012 nu prea se pupă cu cea actuală, dar era lungă și lată, mai ceva ca Nunta Zamfirei a lui Coșbuc.

E lung pământul, ba e lat,/ Dar ca Orlando de bogat”. Declarația de avere promitea încă din 2012.

Nu i-a plăcut foarte mult, dar declarația a fost făcută publică în urmă cu 8 ani, Teodorovici având trei terenuri intravilane în București și unul în Otopeni, cumpărate împreună cu Florentina Teodorovici. Adică soția. Mai mult decât atât, Teodorovici spunea ceva de trei case – una având 440 de metri pătrați – și un apartament în București, cumpărate sau primite moștenire, nu mai reține bine. Și, ca să trecem și la fonduri, pușculițe și bani strânși la ciorap, Teodorovici avea peste 18.000 de lei investiți în fonduri de investiții la ING Asigurări de viață, 6.000 de acțiuni la Eximbank, în valoare de 60.000 de lei și 20% din părțile sociale de la SC Smart & Fun SRL.

Să vorbim și despre veniturile din urmă cu 8 ani: Teodorovici a menționat 74.688 de lei de la Curtea de Conturi și 23.463 de lei de la Ministerul Finanțelor, 1.000 de lei dintr-o colaborare cu A.R.A și 1.600 de lei dintr-o colaborare cu CCF. De asemenea, el și soția primeau lunar câte 2.500 de euro din chirii. Finuț, finuț.

Guvernul Ponta2: Cine este Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene

Ziare.com, 2012

Trece un an și Teodorovici se simte în formă. De cozonac. Nu ne referim la forma fizică a lui Orlando, ci la faptul că, în timp ce România mânca pâinea de ieri, Teodorovici se lăuda cu cozonacul de azi. Atrage bani și se laudă cu faptul că atrage bani. Face bani din piatră seacă și dă cu print mai ceva ca Banca Națională. Subliniază cu roșu faptul că România s-ar clasa pe primul loc în rândul tuturor statelor membre ca urmare a creşterii sumelor rambursate de Comisie în primele nouă luni, cu 75% faţă de nivelul înregistrat în perioada 2008-2012. Asta, desigur, mulțumită lui.

Dacă există un singur cuvânt din dicționar care să-l poată descrie pe Orlando, acesta este ”arogant”. Cu aceeași aroganță ronțăie cozonacul, se lipește ca aluatul cald de posturi călduțe și-și îndeasă euroii în ciorap. Sau în dresuri, că e loc mai mult.

Am atras 2,4 miliarde de euro din fonduri structurale, în 2013. Mai mult decât în toţi anii la un loc

Economica.net, 2013

Un proverb ușor nuanțat ar suna așa: ”Banul e ochiul primarului”. Tot în 2013, când Orlando se suia pe grămadă și cotcodăcea pe acorduri de ”fără număr/fără număr”, Dragnea avea idei financiare. Vicepremier pe atunci, Liviu Dragnea declara la ”Atelierele Viitorului” organizate de PSD că primarii vor beneficia de salarii mai mari şi de schimbarea sistemului de calculare a acestora în funcţie de numărul de locuitori ai localităţilor, fiind luat în calcul şi un spor pentru fonduri europene.

Salariile primarilor, eu cred că e o problemă importantă şi eu vreau ca salariile primarilor să fie mărite. În opinia mea, în ultimii câţiva ani de zile se perpetuează o ipocrizie, că primarul nu are nevoie de salariu, că fură.

Cu cine se înfrățește Liviu? Cu nimeni altul decât Orlando, care se agită pe faptul că primarii ar trebui să beneficieze de sporuri în cazul absorţiei de fonduri europene, chiar dacă nu vor fi de 75%. Săracii. De asemenea, atât Liviu cât și Orlando, s-au autointitulat specialiți în demografie și în matematică, și au hotărât că primarul de la Vaslui nu ar trebui să rumege aceeași pâine ca primarul din Cluj, de exemplu. Adică, ar trebui să se aibă în vedere salarizarea primarilor în funcţie de numărul de locuitori ai localităţilor, şi nu în funcţie de încadrarea acestora în categorii: comună, oraş sau municipiu. Să ne numărăm între noi, zic. Că voturile sunt oricum măsluite mai ceva ca la barbut.

Dragnea: Primarii vor beneficia de salarii mai mari şi sporuri pentru absorţia fondurilor europene

Mediafax, 2013

România anului 2014: în cădere financiară liberă, mediocră și campioană la calcule proaste. Calculatorul de serviciu: același Eugen Orlando Teodorovici cu buzunare adânci și zâmbet de bancher. Calculele economiștilor spuneau că România a atras în ultimii opt ani doar 7,3 miliarde de euro din cele peste 19,2 miliarde puse la dispoziţie de către Uniunea Europeană în exerciţiul financiar 2007 – 2013, iar rata de absorbţie în luna octombrie a ajuns la 38%. Orlando? Cu optimismul la el, cu aceleași buzunare de popă calic și zâmbet de bancher și mai calic afirma că optimismul contează. Și că din experiență învățăm. Adică, dragi copii, hrăniți-vă cu lecții și învățăminte, promisiuni și optimism, uitați de covrig, că-l supărați pe Eugen Orlando Teodorovici.

Bilanţul ultimilor opt ani de fonduri europene: „Nu avem absorbţie prea bună, dar avem o tolbă plină de lecţii învăţate“

Ziarul Financiar, 2014

BIOGRAFIE: Eugen Teodorovici, ”dandy” de la Fonduri Europene devine, devine ministrul ”kamikaze” de la Finanțe

Mediafax, 2015

Anul 2015 vine cu o retrospectivă financiară cam dubioasă a familiei Teodorovici. Și cu o anchetă care ajunge în presă. Banii se spală, nu se declară și se cam pierd în neant atunci când ai o funcție politică sau când ești soție de politician. Sau, fostă soție. Florentina Costache, fostă Teodorovici, nu poate justifica 722.230 de lei, diferența dintre veniturile sale și cheltuielile din perioada 2000-2012. Pur și simplu nu poate. Nu o ajută memoria, nu e bună la matematică și a avut multe de învățat de la soț. Misiunea îi este imposibilă mai ceva ca în film. Iar premiul pentru film nu este Oscarul, ci iertarea.

Fosta nevasta a ministrulului Eugen Teodorovici nu poate justifica 200.000 de euro

EVZ.ro, 2015

Cum a scăpat ministrul Orlando Teodorovici de confiscarea a 200.000 de euro

Radio Europa Liberă, 2019

Nu a trecut prea mult timp de când Dragnea se smiorcăia că salariile primarilor sunt prea mici. Reținem că banul trage la ban și euroiul la primar, iar în 2015, Teodorovici aplică modelul lui Liviu Dragnea: se gândește cu atenție și îngrijorare la miniștri.

Salariul unui ministru, de circa 5.300 de lei, i se pare prea mic și chiar rușinos lui Orlando. Facem o paranteză și am spune că mulți am vrea să avem parte de o așa mare rușine. Ba chiar nici nu ne-ar deranja, ținând cont de valoarea salariului minim în România sau de pensiile formate din 2 cifre care, da, încă există și în 2020. Orlando este de părere în 2015 ca este nevoie de ”reașezarea” salariilor în administratie, domeniu care trebuie să fie bine remunerat.

Eugen Teodorovici spune că salariile ministrilor sunt rușinos de mici

Wall Street, 2015

Eugen Teodorovici a testat Codul Fiscal într-un club de fițe de pe litoral: „Ministrul Casanova” are o viață de adolescent rebel

B1, 2015

Nu putem rosti numele de Orlando fără să auzim banii urlând. Urlând, zornăind, foșnind. Și nu ne putem gândi la Orlando fără să vedem un individ arogant, suspect, care are ca principală ocupație gestionarea chestiilor suspecte. E prins greu, dă explicații futile și scapă nepedepsit și cu buzunarul plin. Are parte de imunitatea imunității și, deși nu are nume de interlop, are afaceri cât 2 interlopi. În 2015 delcarația de avere menționată mai sus devine suspectă. Chiriile devin suspecte. Orlando devine suspect. Conform presei, Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, are patru case în Bucureşti. Una este moştenită. Trei sunt cumpărate cu credite ipotecare, în 2007 şi 2008. Împrumuturile de la bănci însumează 712.000 de euro

Dacă ne amintim de anul 2011, ne amintim și că ministrul Finanţelor a mai luat, de la o persoană fizică, 100.000 de euro împrumut. Banii trebuie să îi dea înapoi în zece ani. În total, arată declaraţia de avere, ministrul are datorii de 812.000 de euro.

ANCHETĂ DIGI24. Ministrul Finanțelor, chirii suspecte

Digi24, 2015

Teodorovici nu sare departe de Teodorescu, iar între cei doi apare Furtună. Fără nuanțări, fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, apare pe poziţia întâi pe listele de senatori a organizaţiei PSD Tulcea. Horia Teodorescu este preşedintele Consiliului Judeţean și, având nevoie de o prezență feminină, se formează un interesant triunghi amoros, apare o funcție nouă și o oarecare tânără din Tulcea, Mirela Furtună, care ocupă poziţia a zecea pe lista de deputaţi ai PSD Bucureşti. Că așa se întâmplă în PSD, când cunoști doi baroni și din simplă tulceancă vrei să te faci baroneasă.

Și mai menționăm un secret mic, devenit știre mare în 2016: Între Teodorescu şi fostul ministru Teodorovici există o legătură puternică, cimentată de aprobarea unui proiect european de investiţii în Delta Dunării estimat la suma exorbitantă de 1,1 miliarde de euro. Banii europeni urmează a fi cheltuiţi prin intermediul asociaţiei ITI – Delta Dunării, controlată de baronul Teodorescu. Proiectul-mamut vizează dezvoltarea infrastructurii din Delta.

Amantlâc la PSD? „Baronul peștilor” din Tulcea și-a pus consiliera candidată pe listele PSD București

Ps News, 2016

Nu trece mult și un scandal mușamalizat duce la alt scandal, de data aceasta public: scandalul de pe Facebook. Nevorbit și obosit de ordonat grămăjoarele cu bani, Orlando descoperă Fcebook-ul și postează un mesaj de felicitare pentru ziua națională a Statelor Unite, mesaj care duce la înjurături, jigniri, cuvinte colorate și spirite încinse:

Cocotă PSD tu si partidul de hoți ordinari când va plătiți datoriile?


îi spune minstrului o persoană din Ploiești

Mai … Caruțașule, unde m-ai vazut tu pe mine dator la stat ? Mai mult, sunt situații total diferite … Caruțașule!

îi răspunde Teodorovici

Cred ca ai tai te-au facut la nevoie si sigur le-a parut rau ! Sincer, cu fata asta de … nici nu stiu ce termen sa folosesc pentru unul facut din …

continuă Teodorovici

Eugen Teodorovici, scandal cu jigniri pe Facebook

DC News, 2018

Limbaj suburban al ministrului Eugen Teodorovici pe Facebook: ”Cred că ai tăi te-au făcut la nevoie și sigur le-a părut rău”. Ministrul susține că i-a fost spart contul

G4Media, 2018

Ca să nu fie etichetat drept băiat de cartier, Eugen Orlando Teodorovici, vine cu soluția: el nu vorbește urât, nu jignește, se spală pe mâini de suburban de pe Facebook și dă vina pe alt băiat. Insistă să ne facă să credem că a fost un coleg care s-a ocupat de pagina sa. Eugen susţine că nu îi aparţin postările în care răspundea într-un limbaj de periferie românilor care îl criticau pe Facebook. El adaugă că acestea nu au fost scrise de el şi că, de altfel, nici nu este stilul lui. Simplu.

A prins gustul pentru scandal, injurii, apelative și a sărit granițele virtualului. Orlando ajunge de pe Facebook, direct între oameni. Între oameni care fac un bine, între oameni care direcționează banii spre spitale și nu spre propriile buzunare și între oamenii care au rămas oameni.

Domnul ministru Eugen Teodorovici a decis să-și bată joc de o parte din ONG –uri. În contextul gafei doamnei prim-ministru, de a-i numi « autiști » pe cei ce îndrăznesc să critice unele măsuri guvernamentale, domnul Teodorovici, fără o analiză, fără studiu de impact, fără consultări cu ONG-uri din mai multe domenii, a luat hotărârea « istorică » de a permite microîntreprinderilor să direcționeze 20% din impozitul pe venit DOAR către unitățile de cult și către ONG-urile care asigură servicii sociale acreditate. Tot DOAR aceste entități pot primi 3,5% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, restul rămânând la 2%. Așa a înțeles domnul Teodorovici, să repare onoarea doamnei prim-ministru, discriminând toate celelalte ONG-uri.

Facem un SPITAL de 11.110 mp pentru copiii bolnavi de cancer. Îl facem noi, domnule ministru Teodorovici, o asociație pe care, prin decizia dvs, ați privat-o de susținerea unui număr mare de companii mici și mijlocii. Am încercat să obținem o audiență, să avem o discuție, să vă explicăm ce e greșit în decizia dvs.


a scris în 2019 Oana Gheorghiu, membru fondator al Asociației Dăruiește Viața

Mesaj de frustrare publică. Poate domnul ministru al Finanțelor nu știe că a greșit, poate nu știe că noi facem un spital

Tot în 2019, la audierile audieri pentru noul guvern, Ministrul demis al finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, decide o nouă scenetă în Parlament: spectacol, acuzații, jigniri, toate culminate cu o frază rămasă celebră:

-Bă, ăsta nici nu ştie să fure.

Reacție după scandalul făcut de Eugen Teodorovici la audierea miniștrilor: „Un joker frustrat”

Le-a făcut colegilor dezvăluiri despre viaţa intimă, iar celor din opoziţie le-a adresat cuvinte jignitoare. Nimeni nu a putut să îl oprească, motiv pentru care liberalii l-au numit ”un joker frustrat”. I se potrivește, pentru că a fost, este și va rămâne un păcălici oportunist, un calculator al banilor altora și doar un cap: cap de listă la PSD, pentru Senat.

Eugen Teodorovici cap de listă la PSD pentru Senat

Mediafax, 2020

Citește și: Profil de candidat – George Stângă, pentru Senat, din partea PNL

#News