Ecler la tavă (captură video)

În era dinaintea internetului și a vloggurilor culinare alternativele bucătăreselor se puteau număra pe degetele de la o mână. Fiecare gospodărie avea „rețetarul bunicii”, iar pe la oraș era cartea de bucate a Sandei Marin, considerată de mulți ca cea mai „longevivă carte de bucate” și care parcă nu stârnea războaie printre polonice, linguri sau sucitoare. Revenind la vremurile actuale, când talentul din bucătărie se numără în următori și pretențiile sunt altele.

Iar „războiul eclerelor” dintre Jamila (Geanina Staicu-Avram) și Laura Laurențiu pare să fi dus „arta din bucătărie” la un alt nivel, ce a trebuit s-a tranșat în instanță, în 2019, dar care mai are de așteptat până se ajunge la o concluzie, căci Tribunalul București i-a respins Jamilei plângerea făcută pe numele Laurei Laurențiu, cea care a raportat rețeta de „echel la tavă” ca nefiind a Jamilei.

Concret, Laura Laurențiu – vloggeriță cu mai puțină vizibilitate decât Jamila (600 mii de abonați pe Youtube comparativ cu 1,53 milioane ai Jamilei) i-a raportat acesteia din urmă respectiva rețetă, însă discuțiile dintre cele două nu s-au rezumat la discuții private, și raportarea către canalul de Youtube, ci și cu proces în instanță.

În urma raportării, videoclipul Jamilei a fost şters de pe Youtube, fiind reactivat abia după 17 zile, după e Jamila a făcut dovada că nu a încălcat drepturile de autor. Astfel, în procesul de la Tribunalul Bucureşti, Jamila a arătat că videoclipul era realizat în cadrul unei campanii publicitare, iar prin raportarea abuzivă a fost prejudiciată cu peste 2.000 de euro, beneficii pe care nu le-a putut realiza. Mai mult decât atât,  Jamila a cerut și daune morale de 1.000 de euro arătând, că „pârâta nu a ţinut cont de influenţa pe care o are şi a incitat, prin postarea sa, publicul Facebook să o vadă pe reclamanta drept «hoaţă de reţete»”, potrivit Click.

Avocaţii Jamilei au contestat deja verdictul dat în primă instanţă, aşa că „războiul eclerelor” e departe de a fi încheiat.

De altfel, în urmă cu mai multe săptămâni, Jamila a fost amenințată de un internaut, fapt care arată cât de rudimentari sunt oamenii uneori de recurg la astfel de gesturi. „Jamila, ai face bine să-ți păzești spatele, căci dacă te voi prinde, nici mama ta nu te va mai recunoaște când termin cu tine”, a fost alt mesaj de ameninţare primit de Jamila, relatează Click.

Citește și:  Prajitura care completează absolut orice masă