Dacă tot ne aflăm în sezonul sărbătorilor şi mai sunt doar câteva zile până la Crăciun şi Revelion, cu siguranţă vă gândiţi la bunătăţurile care se vor afla pe masa voastră. Iar pentru că tuturor ne plac dulciurile, vă propun o reţetă uşor neconvenţională pentru o prăjitură care reuşete de fiecare dată să completeze absolut orice masă. Este vorba de “Tigrul Siberian”, o reţetă raw, care este la fel de bună pe cât arată în poză.

Suculetă, cremoasă la interior și fragedă la exterior, această prăjitură are o aromă cu totul deosebită datorită  fulgilor de nucă de cocos proaspeţi măcinaţi, a untului de cacao și a siropului de agave.. Cu adevărat un desert special din toate puncte de vedere, vă invit să vă bucurați de acestă prăjitură și să o împărţiţi cu cei dragi vouă.

Ingrediente pentru aluat:
 
• Fulgi de nucă de cocos proaspăt măcinaţi – 100g
• Unt de cacao – 45, 50g
• Sirop de Agave – 3,5 linguri
• Extract de Stevia lichidă – 1 sau 2 linguriţe
 
Ingrediente pentru cremă:
 
• Cacao alcalinizată – 50g
• Cacao naturală – 20g
• Miere – 45g
• Apa

Tehnica preparării:

  1. Pentru aluat, va trebui mai întâi de toate să măcinaţi într-un blender (de preferat să folosiţi unul cu o putere de cel puţin 1200W), pulpa de cocos spălată în prealabil. După acest prim pas, untul de cacao se va topi la bain-marie și se vor adaugă treptat fulgii de nucă, o jumătate din cantitatea de sirop de agave și extractul de stevia.
  2. Siropul rămasa va fi folosit numai dacă urmăriţi să obţineţi o aromă mai intensă. Aluatul rezultat va fi apoi răcit la temperatura camerei pentru aproximativ o jumătate de oră și introdus în frigider timp de două ore și jumătate.
  3. Pentru crema de ciocolată se vor amesteca cele două tipuri de cacao cu mierea și apa, iar în funcție de consistența dorită, puteți utiliza mai multă sau mai puțin apă.
  4. Forma finală a acestei prăjituri va fi determinată de forma folosită (ex. rotundă, pătrată), în care veţi alterna un strat de aluat cu un strat de cremă. Pentru decor, puteți pune cremă pe stratul final și bucătele de fulgi de nucă de cocos.

O reţetă simpă, dar extraordinar de gustoasă pentru orice sărbătoare şi nu numai.

Pofta bună!

#news