Marcel Vela

Potrivit Agerpress, în cursul zilei de ieri, 19.12.2019, ministrul Internelor, Ion Marcel Vela, l-a desemnat pe colonelul Bogdan Enescu în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române. Absolvent al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, noul şef a intrat în jandarmerie în 1996, iar începând cu anul 2013 a deţinut funcţia de inspector-şef al Jandarmeriei Ilfov.

De asemenea, pe parcursul celor 23 de ani de activitate acesta a ocupat diferite funcţii, printre care, comandant de pluton instrucţie şi misiuni, comandant de detaşament şi şef de stat major. Este licenţiat în drept, deţine două masterate (în administraţie publică şi integrare euroopeană şi în management public), obţinute la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi este absolvent al unor serii de studii postuniversitare la Universitatea Naţională de Alărare “Carol I”.

„De astăzi, am încetat împuternicirile celor care conduc Jandarmeria Română, domnul inspector general Florea şi domnul inspector general adjunct Ceauşescu, şi am numit pe funcţia de inspector general pe domnul colonel Enescu Bogdan, în vârstă de 46 de ani, absolvent al Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’. Are 23 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române, a îndeplinit mai multe funcţii de conducere, în prezent este inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Ilfov şi nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 şi 11 august 2018”, a precizat Vela la o conferinţă de presă.