Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în cursul zilei de ieri decizia de a îl schimba pe George Maior din funcţia de ambasador al României în Statele Unite ale Americii, evaluarea urmând să înceapă la începutul anului viitor

„O să-l schimbăm. La începutul anului viitor vom începe această evaluare”, a declarat şeful statului, într-o întâlnire desfăşurată în incinta Palatului Cotroceni.

Acesta a mai precizat faptul că mandatul de ambasador este unul destul de flexibil şi nu este obligatoriu ca acesta să fie încheiat la termen, adăugând că este posibil să se prelungească.

„Mandatul este destul de flexibil”, a declarat Iohannis.

Amintim faptul că George Cristian Maior şi-a început mandatul de ambasador în Statele Unite la data de 17 septembrie 2015, după ce a fost acreditat în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în SUA, prin decret prezidenţial, la data de 29 iunie 2015.

Pe parcursul carierei sale, George Maior a publicat numeroase cărţi şi articole referitoare la concepte de drept public, drepturile omului, relaţii internaţionale, studii de securitate şi de intelligence şi gândire strategică. Este profesor universitar şi coordonator de doctorat în cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

Preşedintele Iohanis nu a menţionat până la această dată un nume pentru funcţia de ambasador al Romîniei în Statele Unite ale Americii.