Adevărul este că majoritatea dintre noi nu avem nicio idee cu privire la ceea ce facem atunci când începem o dietă și urmăm orbește orice plan nutriţional fără să îl contestăm.

Aceasta este de departe cea mai mare greșeală deoarece nu există o dietă standard care să funcționeze pentru toată lumea. Dietele Detox și dieta Paleo sunt exemple bune de planuri de masă standard pe care oamenii sunt dispuși să le urmeze cu speranța că vor pierde kilogramele în plus. Urmate ca atare, acestea nu vor da rezultatele dorite. Fără să se ştie care trebuie să fie aportul caloric minim pe zi, astfel încât organismul să poată funcționa corect, orice dietă aleasă, în final va da greş.

Consumarea unui standard de 1500 de calorii pe zi nu este benefic atâta timp cât greutatea curentă dictează că pentru a pierde în greutate trebuie să se consume o anumită cantitate de calorii. Acesta este motivul pentru care este important ca înainte de toate să se consulte un nutriționist și să nu se urmeze o dietă standard. Din fericire, dacă nu se poate lua legătura cu un nutriţioinist se poate totuși determina cantitatea de calorii pe care o persoană trebuie să o consume pentru a pierde în greutate.

În primul rând, trebuie să se determine care este rata metabolică bazală (BMR). Acest lucru va arăta de câtă energie are nevoie zilnic corpul pentru a putea funcționa corect și pentru a îndeplini funcții vitale precum ritmul cardiac, respirația, descompunerea alimentelor și menținerea creierului. Cu alte cuvinte, mai întâi trebuie să se afle numărul de calorii necesare pentru a rămâne în viață.

În acest sens, pentru a determina rata metabolică bazală, se poate accesa link-ul următor şi se va introduce sexul, vârsta, înălțimea și greutatea. Răspunsul se află pe loc.

După aflarea BMR-ului, trebuie să se determine care este factorul de activitate. Pentru a face acest lucru se va înmulți BMR-ul cu următoarele numere în funcție de nivelul de activitate dintr-o săptămână.

Astfel, BMR-ul se va înmulţi cu:
• 1,2 dacă nu faceţi exerciţii fizice deloc.
 
• 1.475 dacă faceţi exerciţii fizice de 1-3 ori pe săptămână.
 
• cu 1,55 dacă faceţi exerciţii fizice de de 4 ori pe săptămână.
 
• cu 1,725 ​​dacă faceţi exerciţii fizice de 6-7 ori pe săptămână.
 
• cu 1,9 dacă faceţi exerciţii fizice zilnic și aveți, de asemenea, o muncă fizică.

Indiferent de numărul obţinut, acesta va reprezenta numărul de calorii necesare pentru menținerea greutăţii actuale. După acest prim pas, pentru a pierde în greutate, pur și simplu se va scăde o anumită cantitate de calorii din necesarul zilnic de calorii destinate menţinerii greutăţii, însă mare atenţie ca acesta să nu scadă sub numărul de calorii care reprezintă rata metabolică bazală.

#news