O mamă din Galați a rămas fără cei doi copii

Direcția pentru Protecția Copilului a luat măsura radicală după ce femeia i-a abandonat în spital

Copil
Copil sursa foto pixabay

O femeie de 38 de ani din Galați, cunoscută cu probleme psihice, a rămas fără cei doi copii după ce l-a abandonat pe unul dintre aceștia la spital, potrivit ziare.com.

Femeia a mers sâmbătă seară la Spitalul de Pediatrie din Galați să își viziteze fiica de 8 ani, internată de aproape o săptămână, cu o viroză.

Femeia era însoțită de fiul de 9 ani și, după câteva minute, le-a spus copiilor că pleacă să caute un grup sanitar și nu s-a mai întors. Au fost alertate conducerea spitalului, poliția și Direcția pentru Protecția Copilului, iar femeia a fost găsită, după mai bine de 24 de ore, de partenerul ei. Ea aștepta la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, unde s-a dus pentru că o durea capul.

„Pe perioada vizitei, aceasta a pretextat că trebuie să meargă la toaletă, ocazie cu care a lăsat cei doi minori și nu a mai revenit la aceștia”, a declarat Cătălin Munteanu, avocatul spitalului

Incidentul i-a determinat pe inspectorii DGASPC, care mai făcuseră anchete sociale la această familie, să ia o decizie radicală în interesul copiilor. Băiatul de 9 ani a fost luat de lângă părinți și dat în grija unui asistent maternal. La fel se va întâmpla și cu fetița de 8 ani, după ce va fi externată din spital. Trei brăţări preistorice din aur, furate din România, descoperite la o licitaţie în Monte Carlo