carne de porc
carne de porc sintetică

Cei născuți la mijlocul anilor 1980, sau chiar mai devreme, își amintesc de celebrele replicatoare de mâncare prezentate de serialul sci-fi Star Trek, într-un univers în care uciderea animalelor pentru hrană nu mai era necesară, aceasta fiind asigurată de către acel dispozitiv. Bineînțeles, nu suntem chiar acolo, atunci când discutăm despre evoluția tehnologiei în acest sens, însă ne îndreptăm cu pași repezi într-acolo, dacă este să ne gândim la ultima inovație în materie de gastronomie.

Dacă în trecutul apropiat, compania lui Pat Brown se lăuda cu invenția cărnii de vită din proteină vegetală, iată că acum aceasta își mai poate trece în palmares încă un succes, de data aceasta inventând carnea de porc realizată din aceeași proteină vegetală. Succesul anterior înregistrat pe piața asiatică, însă și în Europa, i-a determinat, cel mai probabil pe aceștia să își concentreze eforturile în dezvoltarea rețetei și spre alte arome și gusturi.

CES 2020 a reprezentat punctul de relansare pentru companie, unde și-a prezentat noul produs, mai sus menționat.

Importanța acestei invenții este una colosală, având în vedere creșterea populației la nivel mondial, implicit a imposibilității de a se susține nevoia de hrană. De asemenea, luând în calcul noile trend-uri de veganism de pe planetă, acest tip de produs devine unul ideal.

”Nu ne vom opri până nu vom elimina nevoia creşterii animalelor în lanţul alimentar global şi vom face tot acest sistem sustenabil” a declarat Pat Brown.

În acest moment, curioșii pot degusta produsele realizate de Pat Brown în lanțul de fast-food american, Burger King.

Așadar, nu mai e mult până la viitorul prezis de franciza Star Trek!

#News