curemure

Încă din data de 28 decembrie 2019, statul insular Puerto Rico se confruntă cu o mare tragedie națională, aflându-se sub asediul cutremurelor în lanț, un număr de peste 500 de cutremure având loc aici de atunci. Un cutremur cu magnitudine de 6,4 grade pe scara Richter, petrecut la amiaza zilei de marți, ora locală a Puerto Rico, a omorât un om și a devastat mii de clădiri, întrerupând curentul electric. Asta după ce un cutremur similar ca magnitudine, de 5,8 grade pe scara Richter reușise să provoace pagube de neinmaginat, cu foarte puțin timp în urmă celui de-al doilea, relatează CNN.

Raportul autorităților relatează faptul că din 28 Decembrie 2019, în jur de 32 de cutremure dintre cele aproximativ 500 înregistrate au avut valoarea de peste 4 grade, restul situându-se în jurul valorii de 2 grade pe scara Richter.

Printre marile pierderi ale statului Puerto Rico se află și atracția turistică extrem de iubită de cei ce obișnuiau să viziteze această țară, Punta Ventana, considerată o minune a lumii. Punta Ventana s-a prăbușit luni din cauza unuia dintre cutremurele ce s-au revarsat peste statul latin.

Astfel, ne putem întreba, ce mai urmează, întrucât acest an a început din plin, fiind încununat de vești îngrozitoare despre evenimentele tragice întâmplate pe tot întinsul planetei.

#News