Nașul, unchiul și foarte vorbitorul Cumpănașu o comite din nou. De data asta nu e doar vorbărie pe Facebook, cum ne-a obișnuit aproape zilnic. De data asta e vorba de o nășire cu niscaiva fonduri europene. Desigur, o acțiune etichetată ca ”eroare birocratică”. Magie, suspans și iepurași scoși din mânecă. Sau cumpănași scoși din mânecă.

Cumpănașu e foarte ușor de asociat cu erori și greșeli. Suferă constant, deghizat într-un sacrificiu uman cu ochelari și dințișori de iepuraș. Am mai zis. Că e vorba de orice caz dubios din spațiul media sau de fraude colosale, Cumpănașu alege să sufere.

Pe scurt și conform Digi24, Alexandru ar fi fost ”chemat la DNA pentru a fi audiat într-un dosar care vizează un proiect al SNSPA, dar a ținut să precizeze că nu a mințit în privința studiilor sale și doar universitatea trebuie să răspundă cu privire la legalitatea angajării. Totodată, el a anunțat că îl va da în judecată pe Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

În declarația de avere publicată cu ocazia candidaturii la prezidențiale, Alexandru Cumpănașu a declarat că a primit un salariu peste 5.500 lei pe lună de la SNSPA în 2018 și alți 4.900 lei pe lună de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCIDI), deși nu are studii superioare.

El a câştigat zeci de milioane de lei din proiecte cu fonduri europene derulate de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, ONG-ul fondat și condus de el. Parteneri i-au fost mari instituții academice și Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Academia de Poliție, Autoritatea pentru Cercetare ori primării de sector. Odată ce proiectele au început să fie implementate, Cumpănașu și soția lui au ajuns să fie plătiți în calitate de experți”.

Nașul Cumpănașu pune ban peste ban, mai ceva ca la nunți și botezuri. De data asta, e ceva mai tăcut în public, dar nu știm până când. Lauda cu frauda nu prea merg mână în mână, decât dacă alegi să te victiminezi puțin în public.

Cam ce știe să facă el cel mai bine.

Citește și: Cumpănașu e iar descumpănit pe Facebook

#News

Foto