Prima brățară electronică montată unui bărbat acuzat de violență domestică în județul Harghita

Bărbatul ar fi prins-o pe fosta iubită cu o mână de gât

Agresiune
Agresiune sursa foto pixabay

Politiștii din Harghita au implementat primul dispozitiv de supraveghere electronică într-un caz de violență domestică, după ce un bărbat de 37 de ani, din Toplița, și-a lovit fosta iubită, prinzând-o de gât și amenințând-o cu acte de violență, potrivit ziare.com.

Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a informat, luni, că la data de 20 ianuarie, Poliția municipiului Toplița a fost alertată de către o femeie în vârstă de 37 de ani din Toplița cu privire la un incident de violență domestică. 

„Investigaţiile efectuate de poliţişti au relevat că la data de 17 ianuarie 2024, fostul concubin, un bărbat de 37 de ani, din aceeaşi localitate, ar fi prins-o pe femeie cu o mână de gât şi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă. În conformitate cu O.M.A.I. 146/2018 privind gestionarea cazurilor de violenţă domestică de către poliţişti, s-a procedat la evaluarea situaţiei de fapt utilizând formularul de evaluare a riscului. Concluziile au indicat poliţiştilor existenţa unui risc iminent în cazul femeii”, a comunicat IPJ Harghita.

Poliţiştii au emis un ordin provizoriu de protecţie față de bărbatul în cauză, în paralel cu montarea unei brăţări electronice de supraveghere.

 „Aceste măsuri au fost implementate în vederea asigurării securităţii imediate a victimei. Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie şi ameninţare”, mai precizează sursa citată. De la începutul anului, Sistemul Electronic de Monitorizare a devenit operațional și în județul Harghita, acest caz fiind primul în care agresorul este obligat să poarte un dispozitiv electronic de supraveghere. Florin Duduianu, arestat de autoritățile din SUA