Diana Șoșoacă și spectacolul morții de la „Nasta”

Senatoarea independentă aruncă cu acuzații, „în stânga și-n dreapta”

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă nu ratează ocazia de a se da în stambă în numele adevărului, iar în stilul său foarte vocal și acuzator a făcut scandal la Institutul „Marius Nasta” din București, unde și-a justificat prezența prin faptul că avea de ridicat un decedat „dintr-o familie de politicieni apusă”.

Aceasta a prezentat situația de la morga spitalului, într-un live făcut pe rețelele de socializare, în care explica modul în care morții sunt ținuți afară „vezi Doamne nu mai sunt locuri”, iar pe filmare se poate observa cum Șoșoacă se apropie de sacul în care se afla o persoană decedată, iar cu ceva atenție se putea vedea chiar și numele acestuia, fără pic de demnitate din partea demnitarului, „alesul poporului” cum îi place să se prezinte senatoarea.

Mai mult, aceasta i-a agresat verbal pe angajații de la spital, cărora le-a reproșat că introduc morții de Covid în saci „deşi eu am schimbat acest protocol” în Parlament, a vociferat Șoșoacă.

Managerul de la „Nasta”, Beatrice Mahler a venit în zona în care se manifesta senatoarea, și în ciuda calmului pe care îl prezenta Mahler nu a reușit să o convingă pe Șoșoacă să nu mai facă circ în curtea spitalului. „Sunt senator al României şi mie îmi răspundeţi. Aici se comit crime”, a vociferat Șoșoacă. „Opt zile am venit aici ca să salvez un om pe care l-ați băgat la ATI, deși are semnătură pe dosarul lui că nu dorește să fie la ATI și nu dorește să fie intubat. Eu în acest moment, voi formula împreună cu familia, cerere pentru efectuarea autopsiei și a examenului toxicologic pentru a se face la INML, având în vedere că eu și cu soția domnului respectiv l-am găsit într-un hal fără de hal. (…) Vă depun plângere penală d-na Mahler”, a continuat cu acuzațiile Diana Șoșoacă.

Nu se mai ține cont de nimic, nici de faptul că numărul decedaților este mare, iar procedurile pentru eliberarea certificatelor constatatoare a deceselor este de durată. Acuzații peste acuzații, scandal, iar comentariile celor care îi urmăresc acesteia live-urile par că sunt desprinse dintr-o altă „piesă”.

De altfel, Șoșoacă nu se află pentru prima dată, cu scandal, la Nasta. Aceasta a fost prezentă și în luna februarie, când la fel, se folosit de statutul de demnitar pentru a intra curtea spitalului, de unde tocmai pleca ministrul Sănătății, de la acel moment,, Vlad Voiculescu, după un incident care a mobilizat masiv echipele de intervenție din cauza riscului de incendiu.

Citește și: Diana Șoșoacă, protest în fața unui centru de vaccinare din Iași