Încă un român vaccinat cu două seruri diferite, tot accidental

Eroare la un centru de vaccinare de la RomExpo. Persoana, diabetică, imunizată cu Pfizer și Moderna (la rapel)

Campania de vaccinare din România merge „românește”, cu sincope la programare și cu erori umane la vaccinare. Concret, unui tânăr din București, diabetic, i-a fost administrat rapelul cu un alt ser față de cel de la prima doză. „Astăzi am devenit un cobai mai aparte, pentru că am primit un rapel de la Moderna după ce pe 24 februarie fusesem vaccinat cu Pfizer. S-a greșit, apoi iar s-a greșit!”, a scris Alin Alexandru Ionescu, pe Facebook.

Ce este mai important, vaccinul sau adeverința

Acesta a precizat că modul în care a fost gestionată situația lui lasă foarte mult de dorit, cei de la RomExpo părând mai concentrați pe (ne)eliberarea adeverinței de vaccinare decât pe starea pacientului.

„Eu mă gândeam deja că am o revistă de predat şi tururi de făcut în weekend şi că nu mi-ar prinde bine nişte spitalizare chiar acum. A venit domnul doctor, mi-a spus că nu se va întâmpla nimic, că nu sunt primul care a trecut prin asta (!!!), dar că din păcate nu îmi poate fi eliberată o adeverinţă de vaccinare. Unless… dacă sunt de acord să treacă îmi sistem că mi s-a făcut tot Pfizer şi astfel poate închide cazul, iar eu mă pot bucura de beneficiile complete ale unei persoane vaccinate. POFTIM?! Mi-am ieşit din fire. Am cerut să vorbesc cu şeful centrului de vaccinare. S-a prezentat o doamnă doctor care, auzind că sunt diabetic, m-a întrebat dacă, ca să o citez, «sunt pe insulină» şi că n-ar trebui să fie nicio problemă că mi s-au făcut două doze din două vaccinuri diferite”, a mai scris bărbatul.

Test de anticorpi pentru verificarea eficienței imunizării

Alin Ionescu a fost contactat de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, care i-a spus că, cel mai probabil, cele două vaccinuri funcționează împreună și, la întrebarea lui, i-a recomandat să facă un test de anticorpi, transmite Digi 24.

De altfel, acesta nu este primul caz de „cocktail” administrat de cadrele medicale. În februarie, un gorjean a trecut prin aceeași situație, prima doză de la Pfizer, rapelul de la Moderna.

Astfel, ajungem pe bună dreptate să ne întrebăm câte astfel de cazuri or mai fi, nefăcute publice.  

Reamintim că serul produs de Pfizer BioNTech are rapel la 21 de zile, în timp ce a doua doză de Moderna se administează la 28 de zile distanță de prima doză.

Citește și: Un român, vaccinat cu două seruri diferite, accidental