Noi informații uluitoare ies la iveală în cazul protestelor care au avut loc pe data de 10 august 2018. Colonelul de Jandarmerie Cătălin Paraschiv, supranumit „Fantoma în alb” sau „Dirijorul”, este prieten de 10 de ani cu soţul celei care ar trebui să-l ancheteze pentru rolul jucat în reprimarea demonstraţiei din Piaţa Victoriei, Giorgiana Hosu.

Aceasta este procurorul adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Ea mai anchetează, in calitate de procuror de caz, dosarul violenţelor din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. Soţul acesteia, Dan Hosu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2017, fiind acuzat de influenţă şi dare de mită în dosarul Carpatica Asigurări.

Cătălin Paraschiv, considerat un profesionist desăvârșit

În acest ultim dosar care se judecă la Tribunalul Bucureşti, inculpatul Hosu a depus o caracterizare pe care i-a făcut-o, sub semnătură, colonelul Cătălin Paraschiv. În documentul datat pe 2 septembrie 2019. Paraschiv spune, în declaraţia ce poartă antetul Jandarmeriei, că-l ştie pe fostul poliţist Hosu din 2009, fiind un profesionist desăvârşit.

Citește și: Judecatorii, pregatiti si ei sa protesteze

„Am avut ocazia să constat înaltul profesionalism al domnului Hosu Dan, dar şi calităţile, abilităţile şi aptitudinile personale deosebite. Şi-a adus o contribuţie (!) substanţială la îndeplinirea activităţilor operative încredinţate unităţii”, se arată în caracterizarea semnată de Cătălin Paraschiv, fostul comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. #News