De la banalele cazuri de pisici date jos din copac, la mult mai tragicele și mai complicatele cazuri în care pompierii ISU sunt chemați pentru a salva animale aflate în dificultate. De la inundații, la incendii. De la căței adunați din viituri, la deszăpeziri. Pe toate astea le fac pompierii de pretutindeni.

O profesie care te alege ea pe tine... și nu invers, o prefesie grea și, de cele mai multe ori, riscantă. Departamentul cu cei mai mulți angajați sufletiști, angajați care nu se gândesc de două ori înainte să răspundă apelurilor disperate. Pompierul se echipează în „doi timp și trei mișcări” și pornește la lucru. Indiferent de ora la care este chemat și indiferent de anotimpul de-afară.

Desigur, o supoziție, o dorință, dar din punctul de vedere al unui iubitor de animale și al unui om care i-a văzut „live” în acțiune pe acești eroi, încercând și izbândind să-i scoată din „nămol” pe cei căzuți victime inundațiilor, pompierii ISU reprezintă singura categorie care merită, în adevăratul sens al cuvântului, pensie specială.

Pompierii ISU București – Ilfov salvează o pisicuță

Potrivit contului de Facebook al Pompierilor ISU din București – Ilfov și a fotografiilor postate, aceștia s-au întrecut din nou pe sine, punând viața unei pisicuțe ghinioniste pe același piedestal cu cea a omului. Un gest care ar trebui să ne motiveze, menit să ne facă să înțelegem că orice viață, oricât de mică, este la fel de importantă ca viața bipedului ce dorește a fi inteligent.

„Ne plac intervențiile cu final fericit, dar când salvezi o viață, te simți împlinit.”, s-a spus pe pagina oficială de Facebook a ISU București-Ilfov.

Citește și: Ponta, despre parlamentare: „După 7 decembrie vine nota de plată”

#News