sursa G4Media

 O femeie susține că este proprietara a două insule din Grecia, pe care a anunțat că le scoate la vânzare. Astfel, Kalliopi Magli Mougrou vrea să găsească cumpărători pentru o insulă apropiată de Turcia, Akronisos (Karaada), la intrarea în portul Halicarnassus (Bodrum ), și insula Nera Greece, lângă Kalymnos. Femeia susține că are titluri de proprietate  asupra insulei Akronisos ,care a apartinut bunicului ei, aflată din anul 1923 pe teritoriul Turciei. Insula Akronisos este la aproximativ 9 km est de Kos, făcând parte din Riviera Turciei, o destinație pentru bărci de agrement, potrivit ziare.com.

Femeia spune că ar dori ca insulele să fie cumpărate de o companie americană

„2 insule de vânzare în Marea Egee. 1) Insula Arkonisos – Turcia, în afara Bodrum vizavi de Kos (Dodecanezul, Grecia) 2) Insula Nera Greece, lângă Kalymnos (Dodecanezul, Grecia). Disponibil pentru hoteluri, restaurante, zonă turistică și pentru extracția petrolului . Am contracte, testamente, hărți topografice și hârtii din Turcia din 1922 de la bunicul meu care se afla și în Mitropolia Kalymnos . Întâlnire pentru discuții la Kos, Dodecanez, Grecia cu avocatul meu”., este anunțul dat de Kalliopi Magli Mougrou.

Insula Akronisos a devenit cunoscută ca un locație pentru tratamente datorită izvoarelor sale termale

Numele grecesc antic Arkonissis a fost păstrat și în anii bizantini, Cleopatra a VII-a a Egiptului folosind lutul termal și izvoarele termale, atunci cand a venit pe insulă să se ascundă  timp de trei ani de Marc Antoniu. Insulele și alte proprietăți au fost cumpărate de cunoscuta familie Dodecaneze, în perioada în care regiunea se afla sub ocupație otomană. Temeiul legal pentru ca moștenitorii să revendice aceste proprietăți este foarte puternic.

Primarul orașului Kalymnos, Dimitris Diakomichalis, confirmă că există două insule care au proprietari kalymnieni, potrivit titlurilor oficiale otomane, înregistrate în cartea funciară din regiunea Halicarnas înainte de 1923.