Foto: Facebook

Dragnea acceptă cu greu decizia Tribunalului București. Fostul lider PSD a fost scos, marți, din Penitenciarul Rahova și dus la Tribunalul București, unde trebuie să se judece procesul în care susține că este deținut ilegal și cere să fie pus de îndată în libertate.

Dragnea acceptă cu greu decizia Tribunalului București

Magistratul Manuela Orzață a ridicat din oficiu excepția de necompetență a Tribunalului București, în a judeca acest caz, și declinarea procesului la Înalta Curte. Procurorul DNA a fost de acord și a arătat că se contestă o decizie a Înaltei Curți, deci această instanță ar fi competentă.

Pe de altă parte, avocații lui Liviu Dragea, Flavia Teodosiu și Liviu Popescu, s-au opus declinării. Popescu susține că nu este contestată o decizie a Înaltei Curți: „Noi apreciem că Tribunalul București este instanța de executare a Înaltei Curți”.

S-a mestecat gumă la procesul lui Dragnea

În timpul pledoariei, a avut loc un schimb de replici cu instanța, după ce avocatul s-a arătat deranjat de faptul că procurorul DNA mestecă gumă: „Este deranjant, face asta când vorbesc eu. Mestecă ostentativ”.

Judecătorul a explicat că nu l-a văzut pe procuror că mestecă gumă. Procurorul și avocatul au purtat o discuție în contradictoriu. După ce judecătorul a oprit micul scandal, avocata Flavia Teodosiu a continuat.

Citește și Virgil Popescu o asigură pe Firea că pune capac pe sacul cu bani ai Primăriei

„Cererea nu este o cale de atac, nici ordinară, nici extraordinară. Nu ne referim la deciziile Înaltei Curți. Procesul este despre detenția dl Liviu Dragnea, pe care noi o considerăm nelegală în baza deciziei CCR (privind abuzul în serviciu – n.red.). Noi solicităm respingerea excepției ridicate din oficiu,” spune avocata.

În ultimul cuvânt, pe această excepție, Liviu Dragnea s-a opus declinării.

„Nu am pregătire juridică. Constat că după o cerere de abținere aprobată, o cerere de abținere respinsă, după o cerere de recuzare respinsă, constat că tribunalul vrea să se mute dosarul la înalta instanță. Cred că în ritmul ăsta o să ajungem să se judece când se va termina mandatul,” s-a arătat supărat fostul lider PSD.

#NEWS