Cazurile de îmbolnăviri cu virusul din China sunt în scădere

După aproape o lună jumătate de la declașarea epidemiei de Coronavirus, ce ușor-ușor s-a transformat într-o adevărată pandemie, OMS ne aduce și o veste bună. Se pare că virusul începe să piardă teren, iar cazurile de îmbolnăvire să scadă.

Dacă până de curând aveam parte de aproximativ o sută de cazuri de deces pe zi și mii de îmbolnăviri, iată că OMS ne dă acum vestea cea mare, veste ce ne face să sperăm că toată tragedia aceasta legată de Coronavirus are șanse să se apropie de sfârșit. Desigur, încă nu ne putem bucura. Pentru a putea face asta, este nevoie ca situația scăderii cazurilor de îmbolnăviri să devină constantă.

”Această tendință trebuie interpretată foarte prudent. Tendințele se pot schimba”, a declarat șeful OMS întro conferință susținută la Geneva.

Citește și: Coronavirus, artă, profit și faimă

Coronavirus, periculos în cazul bătrânilor și copiilor

Întrucât cele două categorii de vârstă prezintă un grad de imunitate mult mai scăzut decât în cazul celor adulți, atât bătrânii cât și copiii au șanse mult mai mari de a contacta Coronavirus, inclusiv șansele acestora de supraviețuire fiind mai mici decât în cazul celorlalți.

„Se pare că COVID-19 nu este la fel de mortal ca și alte coronavirusuri, inclusiv SARS și MERS”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o declarație de presă.

Cu toate că, așa cum spune și Tedros Adhanom Ghebreyesus în respectiva declarație de presă, Coronavirus nu ar fi atât de periculos ca celebrul SARS, măsurile de prevenție în cazul îmbolnăvirilor ar trebui înăsprite ori cel puțin susținute, pentru ca situația, care și așa pare ieșită de sub control, să nu degenereze, iar cazurile de îmbolnăviri și de decese să nu înceapă din nou să crească.

#News