FOTO facebook
FOTO facebook

Primăria Municipiului București a anunțat, marți, că a fost semnat contractul care prevede achiziționarea a 100 de troleibuze noi, pentru suma de 43 de milioane de euro fără TVA. Potrivit comunicatului, licitația a fost câștigată de singurul ofertant înscris, dar care a îndeplinit toate cerințele de caietul de sarcini: o asociere turco-germană. Primul troleibuz ar urma să fie livrat în luna noiembrie a acestui an.

Parcul auto STB, înnoit cu 100 de troleibuze

„Viața economică vitală trebuie să meargă mai departe și în timpul pandemiei! Am semnat contractul privind achiziția a 100 de troleibuze noi, de care bucureștenii au atât de multă nevoie, cele din trafic fiind achiziționate în anii de după Revoluție”, a declarat Gabriela Firea, primarul general, potrivit comunicatului.

„Mă bucur că mai facem un pas înainte pentru înnoirea parcului auto al STB și pentru eliminarea autovehiculelor vechi, intens poluatoare. Este un proiect benefic pentru calitatea transportului public în comun, pentru confortul cetățenilor, dar și pentru creșterea calității aerului în Capitală”, a adăugat ea.

Noile troleibuze au o capacitate de minim 96 de pasageri, o lungime de 12 metri, și, în cazul întreruperii furnizării curentului electric, autonomie în exploatare de minim 20 de km, asigurată prin intermediul grupului generator propriu al troleibuzului, precizează PMB.

Astfel, numărul noilor mijloace de transport în comun contractate până acum de actuala conducere a Primăriei Capitalei pentru modernizarea parcului auto al Societății de Transport București ajunge la un total de 630, însumând cele 100 de troleibuze, cele 400 de autobuze Euro 6 achiziționate anul trecut și care se află în trafic și cele 130 de autobuze hibrid Mercedes- Benz, a căror livrare va începe curând și se va efectua etapizat”, se mai arată în comunicat.

Wireless și prize USB pentru călători

De asemenea, vor fi dotate cu tehnologie wireless pentru călători și prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor despre călătorie în timp real, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a troleibuzelor către Societatea de Transport București.

Citește și Firea, măsuri tot mai drastice, în perioada stării de urgență. Traseele STB, reduse cu 40%

Potrivit contractului, livrarea se va face începând cu luna noiembrie 2020 şi se va întinde pe o perioada de 16 luni, după cum urmează: primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate până în februarie 2022.

#NEWS