Cristian Victor Popescu Piedone

Cristian Popescu Victor Piedone este, fără nici cea mai mică îndoială, un candidat atipic. De altfel, caracterul său diferit față de cel al politicianului clasic este o trăsătură dobândită de mult timp, una pe care și-a cultivat-o și cizelat-o în ani întregi de administrație locală Așadar, în 2020, Piedone a făcut un pas mic și a sărit de la 4, la 5, acolo unde, după cum a declarat în nenumărate rânduri, este nevoie de el.

De la pseudonim, la nume legalizat și trecut în buletin

„Cu mulți ani în urmă, la începutul carierei mele politice, tot eram atacat cu acest pseudonim. Atunci am hotărât să-mi legalizez numele. Bineînțeles, am parcurs toate etapele legale și în buletin astăzi scrie Cristian Victor Popescu Piedone.”, povestește acesta.

Întrebat „cu ce gând” prin Mamaia, Piedone a răspuns senin că are nevoie de o zi în care să tragă aer în piept, pentru ca mai apoi să se întoarcă pe baricade, direct în mijlocul luptei electorale, lejeră pentru el, pe viață și pe moarte pentru alții.

„Am fugit o zi să trag aer în piept și apoi să mă întorc înapoi, să trag plugul în brazdă la Sectorul 5. Ducem o luptă, ei spun, pe viață și pe moarte. Eu duc o luptă foarte lejeră. Candidez ca să demonstrez că se poate, prin puterea exemplului, adică ce-am făcut la Sectorul 4. Să integrez și această… comună a Bucureștiului, care zică-se că face parte din București, Sectorul 5, să-l integrez într-o capitală care are pretenția că e o capitală europeană.”, a mai spus Piedone.

„Din păcate, acum Sectorul 5 este cu mult în urma oricărei administrații din țară, ca să nu mai vorbesc despre București.”

Piedone: „Pe mine oamenii m-au propus, nu partidele”

Piedone nu promite, după cum chiar acesta relatează, ci încearcă să-i asculte pe oameni pentru ca mai apoi să le pună acestora dorințele în aplicare. Își dorește un Sector 5 european, în care oamenii să fie mulțumiți de felul în care le sunt administrați banii.

„În primul rând, eu nu trebuie să vin să promit. Oamenii ăstia au avut vise și speranțe. Eu vin să le îndeplinesc aceste dorințe și vise. Vin să le demonstrez că biroul meu este strada”, a mai spus Piedone în interviu.

Citește și: Piedone: o campanie pe trotinete pentru un București albastru

#News