Niculae Bădălău - foto Facebook

Niculae Bădălau a scris în cursul zilei de ieri un mesaj pe pagina sa de Facebook. Poate vă întrebați ce anume îl supără pe acesta de s-a gândit să abuzeze rețeaua de socializare în halul ăsta? Ei, bine, Niculae Bădălau se declară profund dezamăgit de atitudinea premierului Orban, concentrat parcă mai mult pe ideea alegerilor locale decât pe criza medicală în care ne aflăm. De asemenea, tot Bădălău, empatic de fel, îi ceartă pe toți cei acreditați ca să fie certați în această perioadă, cum că nu gestionează corespunzător situația. În opinia sa, alegerile locale nu ar trebui să fie o prioritate pentru România, astfel că își sfătuiește colegii de partid să nu participe la consultări.

”Pledoarie pentru solidaritate!

Drama care se întâmplă, acum, la Suceava era greu de imaginat cu ceva timp în urmă. Acolo s-au îmbolnăvit oameni, mulți! Acolo au murit oameni. Mulți! Pacienți și medici au fost cuprinși, laolaltă, de acest nenorocit de virus care amenință viețile oamenilor.

Sigur că acolo, la Suceava, s-au făcut greșeli mari din partea conducerii spitalului iar cei care, din incompetență, interese sau orice alte motive, au făcut posibilă o astfel de tragedie trebuie să răspundă și trebuie să plăteasă pentru asta. Am fost o voce extrem de virulentă și am condamnat amestecul politicului acolo unde nu avea ce să caute, acolo unde specialiștii trebuiau să hotărască.

Aceeași opinie o am și acum, dar cred că este un timp pentru toate, iar ceea ce trăim acum, tragedia care se întâmplă la Suceava, ne obligă să ne revizuim prioritățile, mai ales că previziuni sumbre spun că este posibil să izbucnească și alte focare în țară. În aceste condiții, cea mai valoroasă forță pe care o poate avea țara, în astfel de momente, sunt cadrele medicale: medici, asistente, infirmieri, biologi, laboranți. Ei sunt singurii care pot să ne mai salveze. Ei sunt reduta care trebuie apărată de noi toți ceilalți, fiindcă, dacă ei pică, atunci Dumnezeu cu mila.

Aici, implicarea Guvernului este decisivă și toate eforturile trebuie îndreptate către achizițiile de echipamente, de aparatură și de orice dotare care îi poate ajuta. Nu este momentul nici pentru răfuieli politice sterile, nici de dosare penale, pentru că virusul acesta nenorocit nu ține cont de funcții, de averi, de condiție socială…, deceră tot ce întâlnește în cale.

De aceea, cred că guvernul are responsabilitatea să fie extrem de eficient în această luptă, iar tot ce nu are legătură cu epidemia sau cu măsurile economice necesare trecerii peste această criză trebuie eliminat. Și spun asta fiindcă premierul Ludovic Orban tocmai ne-a anunțat că intenționează să convoace partidele politice la consultări pe tema alegerilor locale. Măi, domnule Orban, nu asta asta este problema României acum, când numărul victimelor infecției cu noul coronavirus crește într-un ritm terifiant și când se subțiază, pe zi ce trece, această ”armată” și așa firavă a halatelor albe din spitalele românești.

Părerea mea este că PSD ar trebui să refuze invitația și o discuție pe un astfel de subiect care nu-și are locul în contextul dramei prin care trece o țară întreagă. Avem timp să vorbim și despre politică, alegeri și campanii electorale când pericolul va fi trecut, când vom putea asigura cetățenilor țării o minimă certitudine de siguranță.

Până atunci, mai sunt multe de făcut iar fiecare trebuie să se întrebe ce poate să facă în acestă luptă, cu ce poate ajuta la salvarea semenilor săi sau, poate, a propriei vieți, până la urmă.

Doamne, ajută-ne!”, scrie Niculae Bădălau pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Codrin Ștefănescu susține presa liberă – doar dacă nu scrie despre el

#News