Atunci când un câine te iubește, te iubește!

Pentru un cățel nu există „te iubesc, dar…” ori „te iubesc dacă…”. Nu, cățelul te iubește cu tot sufletul lui, suflet care, de cele mai multe ori, se dovedește a fi mai plin de umanitate decât cele ale multor oameni. Atunci când un câine decide că ești „iubibil”, vei fi pentru tot restul vieții lui. El nu te va judeca nici după culoarea pielii, nici după înălțime și nici după kilogramele pe care le ai. Te va iubi, punct.

Și mă întreb de ce nu știu cât mai mulți oameni acest lucru și de ce adăposturile de căței de prin orașe sunt atât de pline? Adăposturi unde condițiile de trai sunt așa cum sunt, unde nu există nici culcuș, nici mâncare și nici alinare. Cu toate că intenții bune din partea voluntarilor ar exista, însă pentru ca lucrurile să meargă strună e nevoie și de fonduri, nu numai de intenții bune.

Citește și: Cine n-are o pisică, să facă bine și să adopte

Un cățel din Bacău a donat sânge. Tu când ai donat ultima oară?

Firește, atunci când un cățel donează sânge, nu își dă neaparat acordul pentru asta, pentru că nu poate. Însă dacă ar putea, ar zice DA cu toată inima lui mare de patruped!

Exact cum s-a întâmplat și-n cazul unui câine dintr-un adăpost de căței fără stăpân din Bacău, care a donat sânge pentru un altul. Întrucât unul dintre cățeluși fusese mușcat grav de alți doi câini, s-a decis tranfuzia de sânge de la cățelul erou aflat și acesta în incinta padocului.

„Pentru că primăriile nu au voie să aloce bani pentru tratamente complicate, am decis să îl transferăm la o clinică privată care îi face tratamentul gratuit”, a declarat Dinu Păncescu, șeful Serviciului de Gestionare al Câinilor fără Stăpân din Bacău.

„ (numele animalului care a donat – n.r.) este vaccinată polivalent și deparazitată. A devenit, astfel, donatoarea perfectă, sângele ei fiind o infuzie de sănătate pentru cățelul rănit. A stat cuminte în cabinet să i se ia sânge, iar la final a primit o recompensă, un pate de rață, preferatul ei”, a completat Dinu Păncescu.

Cățelul savat ar putea fi trimis spre adopție în Germania

„Nemții au văzut cazul și sunt impresionați. Pentru că animalul acesta luptă să trăiască și să facă atâtea eforturi, au transmis că îl vor adopta”, a afirmat Păncescu.

Citește și: Pericolul Canin: sau cum să înveți să neiubești un câine

#News