ANP îl contrazice pe Ștefănescu

Liviu Dragnea, pozitiv Covid, nu este în pericol

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat, joi, că niciun pacient de la Spitalul Jilava nu necesită îngrijiri de terapie intensivă și că starea tuturor pacienților este stabilă. Printre cei „vizați” se afla Liviu Dragnea, care a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, care era încarcerat la Penitenciarul București-Rahova, iar în urma confirmării infectării a fost transferat la Penitenciarul-Spital București-Jilava.

Niciun pacient aflat în custodia Penitenciarului-Spital București-Jilava nu necesită îngrijiri medicale de terapie intensivă, unitatea penitenciar-spital asigurând conduita terapeutică specifică pentru forme ușoare și medii de îmbolnăvire cu COVID19. În același registru, subliniem că starea de sănătate a tuturor pacienților confirmați pozitiv SARS-CoV-2 este stabilă și nu au fost înregistrate modificări care să impună suport medical extern

Administrația Națională a Penitenciarelor

Această informare din partea ANP, a venit ca urmare a unui mesaj transmis de Codrin Ștefănescu, în care era precizat faptul că fostul lider social democrat, Liviu Dragnea se află într-o stare de sănătate, dificilă, ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

„Vā anunț cā starea de sănătate a lui Liviu Dragnea s-a agravat! Brusc! Când a fost transferat la spitalul penitenciarului Jilava era asimptomatic. M-a sunat atunci și v-am informat pe toți! De 2 zile nu reușim sa luam legătura cu el, iar cei de acolo refuzā sā dea orice explicație familiei, avocatului sau presei! Vā voi ține la curent când vom afla detalii!”, a scris Ștefănescu, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Liviu Dragnea, confimat pozitiv Covid-19

Totodată, ANP a precizat că informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul își dă consimțământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres.

„Prin solicitarea telefonică a acestei categorii de informații, nu se poate face dovada calității petentului, existând riscul diseminării unor informații confidențiale în afara cadrului legal, de natură a prejudicia interesele persoanelor vizate. Oportunitatea furnizării acestor informații se realizează în baza analizării unei cereri adresate în scris/on-line unității penitenciare, cu dovada identității petentului și îndeplinirea condiției consimțământului persoanei private de libertate. Procedura de solicitare în scris a acestei categorii de informații este adusă la cunoștința tuturor petenților”, se arată în comunicatul instituției.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în contul dosarului angajărilor fictive de la Protecția Copilului din județul Teleorman.

De asemenea, în momentul de față, procurorii DNA anchetează implicarea acestuia în dosarul Belina.

Citește și: Starea de sănătate a lui Dragnea: ”Va lupta pentru viața sa”

#News