PSD acuză. „Iohannis flutură din nou subiectul vaccinării”

Cele 10.000 de doze, o „gogomănie”

Social democrații îl acuză pe șeful statului de-a joaca cu vaccinul, subiect pe care acesta l-ar fi abordat și în timpul campaniei electorale. Mai mult, PSD consideră că cele 10.000 de doze de vaccin, cu care ar urma să înceapă vaccinarea, sunt doar gogomănii.

Pentru a deturna atenția de la circul împărțelii funcțiilor din #CDR 2.0, Iohannis flutură din nou subiectul vaccinării, la fel cum a făcut și în campania electorală. Numai că, pentru România, milionul de doze de #vaccin pe care Iohannis și Orban le promiteau înainte de alegeri s-au transformat brusc în 10.000 de doze. Pentru o vaccinare ”simbolică”.

PSD

„În încercarea de a acoperi minciuna din campania electorală, Iohannis le livrează românilor o altă gogomănie – toate țările vor primi o primă tranșă ”simbolică” de vaccinuri – demontată de premierul Franței, care a prezentat în fața Parlamentului detaliile complete ale campaniei de vaccinare: într-o primă fază, 1 milion de francezi vor putea fi vaccinați, începând cu 21 decembrie.

#Românianormală a devenit o țară neguvernată pentru că o gașcă de politruci care au pierdut alegerile se luptă pentru funcții, nu pentru a scoate țara din criză!”, au scris reprezentanții PSD, pe Facebook.

Și totuși, în presa franceză există informația potrivit căreia data de începere a campaniei de vaccinare este de 27 decembrie.

Potrivit bfmtv.com, primele vaccinări ar putea avea loc „din ultima săptămână din decembrie”, a anunțat, miercuri,  Jean Castex – premierul francez. Acesta a dezvăluit strategia guvernamentală stabilită de căte Adunarea Națională. O dezbatere, fără vot, a urmat anunțurilor. Jean Castex urma să se angajeze în același exercițiu joi dimineață în fața senatorilor, dar din cauza testului pozitiv al lui Emmanuel Macron pentru Covid-19, de care Jean Castex este în contact, premierul a trebuit să se izoleze. Olivier Véran își asumă responsabilitatea exercițiului, mai precizează sursa citată.

Jean Castex a explicat condiționarea inițierii campaniei de vaccinare de autorizația de introducere pe piață de la Agenția Europeană pentru Medicamente, „așteptată pentru 21 decembrie”, și la un aviz din partea Înaltei Autorități pentru Sănătate emis după autorizare, potrivit bfmtv.com.

Citește și: S-a aprobat strategia națională de vaccinare

#News