„Mi se pare corect, ca după 30 de ani, această practică să înceteze”

Bani din Fondul de Rezervă, virați în conturile primarilor liberali

Liderul PSD, Marcel Ciolacu acuză Guvernul că a alocat bani doar administrațiilor PNL pentru ca Ludovic Orban să fie susținut în continuare ca lider al partidului. Mai mult, social democrații vor să atace în contengios administrativ această hotărâre de guvern.  

„Asistăm zilele acestea la cel mai sinistru spectacol, pe care îl oferă partidele care au pierdut aceste alegeri. Mai mult, observăm pe subsemnatul Ludovic Orban, cel care acum o săptămână ne anunța că democratic, partidul care a câștigat alegerile trebuie să și facă propunerea de prim ministru către președintele României, cum încearcă cu disperare să se mențină în fruntea PNL prin două lucruri. 1. De a fi iarăși prim ministru, cu toate că și-a dat demisia pentru că a pierdut alegerile, și astăzi, Guvernul a emis o hotărâre de guvern prin care a împărțit sume importante doar administrațiilor conduse de membri PNL. Este o mită, după ce acum o lună de zile a existat o HG  printr-o mită electorală pentru primarii PNL, aceasta este o mită ca primarii PNL să-l susțină în continuare în a fi președintele PNL.”, a declarat Ciolacu, într-o conferință de presă.

Am luat hotărârea să atacăm atât la conteciosul administrativ acestă hotărâre de guvern, să solicităm o ordonanță de suspendare a aplicării HG și mai mult să facem un demers penal către miniștrii care au avizat această hotărâre de guvern. Mi se pare corect, ca după 30 de ani, această practică să înceteze. Nimeni, niciodată, niciun prim ministru și niciun guvern nu și-a permis așa ceva. Repet. Acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub Guvernul dlui Orban.

Marcel Ciolacu, președinte PSD

PSD vrea „întinerirea” celor cu funcții în Parlament

Marcel Ciolacu a anunțat că partidul își dorește să facă un schimb de generații, iar tinerii și profsioniștii social democrați să aibă posibilitatea de a ocupa funcții parlamentare în detrimentul „veteranilor”. Asta și ca urmare a „bătăii pe ciolan, între partidele care au pierdut alegerile”, la care asistăm în aceste zile.

„Alături de colegii mei din cadrul Biroului Politic Național am luat hotărârea de a continua să modernizăm PSD și nicio funcție din Parlament nu va fi ocupată de către un membru al conducerii PSD sau de către un președinte de organizație. Este timpul ca partidul să promoveze oameni tineri, profesioniști și să ne asigurăm că vom avea un viitor împreună și liderii PSD, care chiar dacă sunt profesioniști, chiar dacă au câștigat alegerile, chiar dacă în domeniile lor de activitate sunt recunoscuți, au înțeles că nu trebuie să existe, în interiorul partidului, o dispută pe anumite funcții”, a mai spus Ciolacu, în conferința de presă.

Liderul PSD a precizat că „s-au mutat sume importante în Fondul de rezervă al prim-ministrului și de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document, discreționar, deoarece dacă se făcea prin Ministerul de Finanțe s-ar fi făcut funcție de o formulă.

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, 17 decembrie 2020, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2020, precum și pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activității de asistență socială și de protecție a copilului, pentru luna noiembrie 2020, potrivit Mediafax.

Citește și: PSD acuză. „Iohannis flutură din nou subiectul vaccinării”

#News