Constantin Enceanu și Gheorghe Turda (Fanatik)

Artiștii populari Gheorghe Turda și Constantin Enceanu au fost protagoniștii unui scandal fără precedent în lumea artistică românescă. Prezenți la același eveniment, între cei doi s-au aruncat vorbe grele, stinse cu un pahar de apă. Și totul a pornit de la o doină, care pare să nu fi fost pe placul lui Enceanu, ce a devenit extrem de recalcitrant la adresa lui Turda.  

„Eu am cântat o doină, nici n-am cântat două versuri din strofa doinei, că s-a ridicat şi a început să urle la mine. A urlat pur şi simplu. Urla bazaconiile lui, nici nu mă interesează, că nu vreau să reproduc ce a spus. M-a derutat total, m-a întrerupt din cântare şi bineînţeles că toată lumea a rămas stupefiată de gestul lui”, a declarat Gheorghe Turda la Antena Stars, citat de SpyNews.

Întrebat de moderatoarea emisiunii de la Antena Star, de la ce a pornit scandalul uriaș dintre ei, dar mai ales de ce a avut Constantin Enceanu o astfel de reacție, Turda a afirmat că interpretul de muzică populară „nu este normal la cap”.

Enceanu, răcorit cu un pahar de apă în față

Cum Enceanu continua tirul invectivelor, Turda a fost nevoit să îl potolească într-un fel, motiv pentru care a recurs la paharul cu apă pe care îl avea pe masă, continutul ajungând pe fața lui Enceanu. „Peste masă, să îl potolesc într-un fel. Recunosc treaba asta, am aruncat apa, exact așa cum s-a întâmplat cu regretatul Vadim Tudor, săracul. A fost obraznic, nu se face așa ceva, să întrerupi un artist de valoarea lui Gheorghe Turda, ca să începi să țipi și să faci haz și bazaconii”, a declarat Turda, care a adăugat că motivul pentru care Enceanu se comportă așa este din cauza invidiei. „Invidii, nu ne mai suportă pe noi, valorile din generaţia de aur, şi vin haştagii ăştia din folclor ca să ne demonstreze că ei sunt buricul pământului”.

De alfel, Turda a ținut să menționeze faptul că el este un artist polivalent, care a terminat belcanto, întrebându-se retoric, „ce pregătire muzicală are individul”.

Citește și: Micutzu, la un pas să primească o sticlă în cap