Mirela Vaida, în lacrimi, la „Acces Direct”

Arată spre autorități pentru lipsa de reacție în cazul dublei crime de la Argeș

Prezentatoarea emisiunii „Acces Direct”, Mirela Vaida a izbucnit în plâns la începutul emisiunii de luni seară, în timp ce acuza autoritățile pentru lipsa de reacție în prevenirea cazului de la Argeș, o dublă crimă care a îngrozit o țară întreagă. Concret, un bărbat care la începutul acestui an a fost chiar în emisiunea Acces Direct, în care și-a amenințat concubina că o va ucide, și-a pus în aplicare planul, acesta a ucis-o cu sânge rece pe femeie, dar și pe fiul acesteia, un adolescent de numai 14 ani. Cu atât mai odioasă pare fapta, cu cât ea s-a întâmplat în curtea unei biserici, unde femeia a căutat scăparea. Concubinul, principalul suspect, a fost internat în spital după ce a încercat să se sinucidă.   

„Cine răspunde pentru viața unui copil de 14 ani, după ce noi l-am avut pe acel infractor în platou, a stat la un metru de mine, și-a arătat faptele, și le-a spus, și le-a verbalizat, ce să mai facă această femeie, a murit această femeie. Cine răspunde de asta? Cine răspunde? Statul român e direct participant la aceste crime și cred că statul român e la fel de infractor ca și criminalul care a luat viața acestor doi oameni nevinovați.”, a spus Mirela Vaida la „Acces Direct”.

Care este limita dintre divertisment și amenințarea integrității persoanei

Dar de la a se plânge, în direct, ne punem și noi, ceilalți, alte întrebări. Care este limita acestui gen de emisiuni? Oare trebuie creată o poliție pentru aceste emisiuni, care să verifice toate cele  „verzi și uscate” spuse de unii și alții în direct?  

Și da, cine este răspunzător, măcar moral, de aceste fapte, cei care „dau apă la moară” celor ce au nevoie de ajutor de specialitate (și îmi vin în minte câteva nume a celor care au trecut pe la „Acces Direct”, „Vulpița” sau Ioana Tufaru – fiica îndrăgitei Anda Călugăreanu, al cărui nume a fost dus în derizoriu din cauza aparițiilor nesfârșite ale fiicei, în acest „format de emisiune”) sau fiecare în parte, printr-o mai bună selecție a programelor pe care le vizualizăm?

Citește și: Mirela Vaida, amenințată cu un bolovan de o femeie dezbrăcată