Profesor universitar din Brașov, acuzat de agresiune sexuală

Acuzațiile sunt aduse de două studente

Un profesor de la Universitatea Transilvania din Brașov este acuzat de două studente de agresiune sexuală. Tinerele îl acuză că în timpul orelor particulare de pregătire le-ar fi agresat sexual, potrivit g4media.ro.

Potrivit fetelor, cadrul didactic le-ar fi pipăit în zonele intime, iar pe una ar fi încercat să o sărute

. Meditațiile erau programate noaptea și uneori durau până la miezul nopții. „La ultima oră de pregătire m-a chemat în jur de 8-9 seara și m-a ținut în facultate până la 12 noaptea. Ce mi s-a părut mai ieșit din comun a fost atunci când m-a întrebat unde stau. (…) Când să pun mâna pe clanța ușii el a venit după mine și m-a atins pe sân. Am rămas blocată, i-am spus nu, am deschis ușa și am plecat. Eram foarte speriată pentru că era întuneric în facultate, nu vedeam pe unde merg, îmi tremurau mâinile. Mi-am aprins blițul la telefon ca să văd când coboram scările și am ajuns la mașină, m-am încuiat în mașină, am început să plâng mai tare. Nu știu cum am ajuns la cămin, dar am ajuns bine. Am intrat în cameră, fetele m-au văzut schimbată la față și le-am povestit ce s-a întâmplat. Mi-a fost foarte frică pentru că eu urma să mai fac unele materii cu el în anii următori și am crezut că nu o să se ia măsuri și am zis să las așa”, a povestit o fată agresată.

Ambele plângeri au ajuns la conducerea universității, profesorul fiind cercetat în cadrul unei comisii de etică.

El a fost exclus din comisiile de reexaminare, cele două studente agresate reușind să ia restanțele. În urma informațiilor apărute în spațiul public s-au autosesizat și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Atât dascălul, cât și studentele agresate vor merge la audieri, iar anchetatorii vor decide ce măsuri vor lua față de profesor. Cadrul didactic implicat în acest scandal nu a răspuns la apeluri și la mesajele jurnaliștilor din Brașov. Lucrările la Podul de la Fetești, reluate de marți