Manelist din Sibiu prins când încerca să dea mită unor polițiști rutieri

Bărbatul ar fi consumat băuturi alcoolice, potrivit oamenilor legii

Euro
Euro. Sursa foto: wikipedia

Un bărbat de 28 de ani din Mediaș a fost prins în flagrant când voia să-i mituiască pe polițiști cu 200 de euro, pentru a nu lua măsurile legale ca urmare a constatării unor contravenții la regimul rutier, potrivit g4media.ro.

Conform surselor G4Media, este vorba despre un manelist din Mediaș, care poartă numele de scenă „Puișor de la Mediaș”.

„În cursul zilei de astăzi, 10.09.2023, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant o persoană, în vârstă de 28 ani, care a remis suma de 200 euro unui echipaj de poliție, cu scopul de a-i determina pe agenții de poliție  să nu dispună măsurile legale ca urmare a constatării unor contravenții la regimul rutier. În fapt, doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Sibiu – Poliția Municipiului Mediaș, Biroul Rutier și Biroul Ordine Publică, au oprit în trafic un autoturism care a efectuat o manevra de depășire pe linie continuă, având viteza de 112 km/h în localitate, iar după testarea șoferului cu aparatul etilotest au constatat că a consumat băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul autoturismului a remis agenților de poliție suma de 200 de euro pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale pentru depășirea pe linie continuă și depășirea regimului legal de viteză, fapte ce presupun aplicarea sancțiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce.”, se precizează în informarea IPJ Sibiu.

Momentul când manelistul a vrut să-i mituiască pe polițiști a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului. Cei doi agenți de poliție au sesizat fapta Serviciului Județean Anticorupție Sibiu, iar lucrătorii de poliție judiciară au procedat la constatarea in flagrant a infracțiunii de dare de mită. Bărbat prins în vama Petea cu un permis de conducere fals