ceasca de ceai
ceasca de ceai. Sursa foto: pixabay.com

 Ceaiurile și dușurile fierbinți sunt recomandate în zilele caniculare, temperatura corpului fiind reglată corespunzător, potrivit specialiștilor. Ceaiul fierbinte este consumat în Orientul Mijlociu și Asia, unde temperaturile sunt greu de suportat, lichidul fierbinte ajutând organismul să transpire și să își regleze temperatura corpului, care se va răci, potrivit g4media.ro.

Ceaiul fierbinte ajută la relaxarea corpului care se va calma în timpul verii, lucru care nu este realizat atunci când sunt consumate băuturi reci

Atunci când organismul este înfierbântat din cauza caniculei și se consumă apă rece, organismul încălzit va compensa diferența de temperatură a apei rece prin supraîncălzire, lucru care va accelera insolația. Ceaiurile calde ajută la o circulație corespunzătoare a sângelui, la absorbirea corectă a nutrienților, și la scăderea în greutate.

Ceaiurile contribuie la îmbunătățirea stării de spirit sau la ameliorarea afecțiunilor medicale

Lavanda are un miros relaxant și calmant, fiind folosită și în prepararea produselor de îngrijire personală. Lavanda reduce anxietatea, depresia, îmbunătățește somnul și calmează durerile menstruale. Ceaiul de lavandă are un efect calmant, ajutând la instalarea somnului. Valeriana are rol sedativ, calmant, numele său însemnand în latină ”a fi puternic și sănătos”.  Ceaiul de valeriana contribuie la combaterea insomniei, reducerea anxietății, reglarea tensiunii arteriale, reducerea stresului, reducerea migrenelor, tratarea sindromului obsesiv compulsiv. Ceaiul de tei este recomandat mai ales înainte de culcare, pentru un somn adânc, sau în zilele agitate și stresante, nefiind recomandat șoferilor înainte de a se urca la volan.

Marile magazine din Marea Britanie înregistrează o scădere a cifrei de afaceri, din cauza inflației record