1.200 de pistoale care ar putea fi arme letale, descoperite într-un tir la vama Negru Vodă

Pistoalele erau ascunse într-un tir condus de un ucrainean de 54 de ani

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, într-un camion încărcat cu diverse produse, condus de un cetăţean ucrainean, 1.200 pistoale suspecte de a fi letale și supuse autorizării, se precizează într-un comunicat de presă al instituției. Armele vor fi trimise spre expertizare. Pistoalele fost descoperite într-un tir condus de un șofer de 54 de ani din Ucraina, potrivit g4media.ro.

Este vorba despre 60 de cutii ce conțineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 mm, care au fost ridicate în vederea expertizării.

”În data de 30.03.2023, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (

) Negru Vodă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina.  Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina. Întrucât exista suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, polițiștii de frontieră au însoțit ansamblul rutier în Portul Constanța, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța-Sud au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia”; se precizează în comunicat. S-a deschis un dosar penal pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Trei hackeri, arestaţi preventiv pentru furtul a 10.000 de euro din conturi bancare