FOTO sectorul 4 live

Fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone s-a hotărât să candideze la primăria Sectorului 5. Despre asta v-am mai vorbit și cu altă ocazie. Tot atunci ne întrebam oare ce l-a făcut pe cunoscutul om politic să-și schimbe opțiunea? Răspunsul nu a întârziat să apară, acesta fiind explicat mai mult sau mai puțin subtil în ultima sa postare de pe Facebook, postare în care Piedone povestește despre nedreptățile din acel sector ce pare uitat și de lume, și de autorități.

Într-o notă nostalgică și pastorală, Piedone ne relatează primul weekend de… „libertate”, din perspectiva sa, punctând pe situațiile dificile prin care trec micii comercianți, situații pe care, caz în care va fi ales primar al Sectorului 5 la următoarele alegeri locale, promite să le corecteze, folosindu-și noua putere dobândită, și-anume cea de umanist al Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal).

Piedone: „Ne-am culcat printre ghiocei și ne-am trezit printre cireșe coapte”

„Va salut, dragii mei,

Intr-a doua zi de semi-libertate… monitorizata, am luat-o la pas, prin cartiere… Am fost la cimitir, la mama si la tata… M-am intalnit cu multi dintre voi… Am vorbit… diverse. Am vorbit despre voi, despre mine, despre viata cu masca si fara masca. In aceste doua luni de pacoste, abia trecute, s-au intamplat atat de multe… Ne-am culcat printre ghiocei si ne-am trezit printre cirese coapte…
Este ciudata viata asta, in pandemie. Parca o traim mecanic… Parca nu-i a noastra!
Cineva mi-a spus ca i-ar placea sa reusim sa ne scuturam de panica pandemiei si sa ne redescoperim vietile, asa cum au fost odinioara. Vorba mare! Stiti… chiar putem s-o facem! Sa ne scuturam de teama si sa privim inainte, cu speranta! Sa credem ca va fi totul bine! Pentru ca… va fi bine, dragii mei!

Am fost prin Unirii, prin Rahova, prin parcul Sebastian… Am fost si prin piata de flori Cosbuc. Acea veche piata a florarilor. Sa cumpar buchete pentru doamnele si domnitele din viata mea… Florarii, insa… Florarii, pe care-i stiu de-o viata, au fost obligati de primarie sa-si mute florile in pietele de la Pucheni si Ferentari. Pai, draga primarie, astea sunt fapte? Inseamna ca n-ai avut placerea sa o intalnesti pe Tanta! Pe Tanta, florareasa, care vinde-n piata Cosbuc de 40 de ani si ti-a platit milioane de lei pana acum, taxe si impozite! Stiai? Iti imaginezi ca florareasa Tanta va merge, vreodata, in Pucheni sau Ferentari? Ma indoiesc! Motivul este simplu: Tanta inseamna Piata Cosbuc, iar piata de flori Cosbuc… inseamna Tanta!

Acum, dragii mei, vreau sa fac un anunt, public: in pofida injuriilor de care voi avea parte, la alegerile din acest an voi candida la primaria Sectorului 5!

Va imbratisez si va doresc sa fiti sanatosi si liberi sa va traiti viata in pace!

Cu drag, Piedone!”, declara în cursul serii trecute Cristian Popescu Piedone, pe pagina sa oficială de Facebook.

Citește și: Piedone s-a hotărât să candideze la Primăria Sectorului 5

#News