Primăria din Piatra Neamț a anunțat că este în căutarea unor voluntari pentru implementarea unui nou program de digitalizare. Programul despre care se vorbește poartă numele de „Noua Piatra Digitală” și va avea ca principal obiectiv suportul serviciilor digitale care vor fi oferite de municipalitate, anunță Mediafax.

Primăria Piatra Neamț dă startul recrutării voluntarilor

Potrivit anunțului de recrutare, în prima etapă ar fi nevoie de trei voluntari în domeniile IT și telecomunicații, cu mențiunea că persoanele recrutate vor trebui să cunoască mai multe sisteme de operare, condiția fiind una esențială.

„Pentru optimizarea activității instituției și implicit îmbunătățirea calității vieții pietrenilor, în următoarea perioadă municipalitatea va derula un amplu proiect de digitalizare în cadrul căruia se va implementa un program geospațial de date ce va fi stratul suport în realizarea serviciilor digitale. Se pot alătura programului voluntarii ce dețin cunoștințe minime Microsoft Office, dar și cunoştințe minime de folosire a unor sisteme ca GIS, Autocad, programe de generare spaţială a modelelor 3D (OpenDroneMap, Agisoft, Meshroomrg etc.)”, au anunțat reprezentanți din Primăria Piatra Neamț, potrivit sursei citate.

Data limită a înscrierilor este 26 martie, urmând ca cei selecționați să participe la un interviu în data de 30 martie, anul curent.

Citește și: Turismul de vaccinare, noua formă de turism a lui 2021